Луцькрада готує позов до суду через карантин вихідного дня

Луцькрада готує позов до суду через карантин вихідного дня

Міська влада шукає можливості для того, щоб у нашому місті в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня та дати підприємцям і підприємствам нормально працювати, а лучанам нормально жити й задовольняти свої потреби в різних галузях життєдіяльності. Міська рада не приймала жодних додаткових обмежувальних рішень.

Луцька міська рада готує до подання позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин “вихідного дня” як такої, що суперечить чинному законодавству та Конституції України й суттєво порушує права підприємців та підприємств, – йдеться на сайті Луцькради.

Сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив листи начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрію Крошку та начальнику Управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Андрію Крутеню, у яких закликав не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності підприємців та підприємств у випадку порушення ними постанови Кабінету Міністрів України щодо карантину “вихідного дня”.

У міськраді зазначають, що запроваджений урядом карантин “вихідного дня” призведе до серйозних збитків і проблем для бізнесу й так виснаженого першою хвилею обмежень. Разом з тим, ефективність такого обмежувального заходу у зниженні захворюваності на COVID-19 є доволі сумнівною.

На сьогодні заклади працюють в режимі серйозних обмежень, органами контролю постійно проводяться перевірки дотримання протиепідеміологічних вимог, встановлених постановами Головного санітарного лікаря України.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ВНУ імені Лесі Українки студенти навчатимуться за змішаною формою
Наступна новина У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. Фото
Останні новини
Схожі новини