У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. Фото

У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. Фото
Фото Павло Березюк

У Луцькому зоопарку з’явились нові мешканці – пара павіанів гамадрилів. Тваринок назвали Соня і Дюк.

Про це інформують на сторінці зоопарку у фейсбуці.

«Як пам'ятаєте, минулоріч ми святкували 40-ліття Луцького зоопарку. Власне, тоді Зоопарк Біопарк презентував нам самичку павіана гамадрила. Забрати її на постійне місце проживання ми мали за якийсь час, адже найперше мусили підготувати новий вольєр. Проте пандемія внесла корективи у наші плани. Тому презент ми забрали лише у листопаді цього року. Однак у цій затримці із переселенням з Одеси до Луцька є позитив: подарували нам минулоріч одну самичку, а привезли ми нині із Біопарку пару павіанів гамадрилів», – йдеться у дописі.

   

Довідка: Павіан гамадри́л, або плащоносний павіан (Papio hamadryas) – мавпа роду павіанів, підряду вузьконосих мавп. Гамадрили мешкають на відкритих місцевостях Африки (Ефіопія, Судан, Сомалі, Пд. Нубія) та Азії (Аравійський півострів), в тому числі і Ємені.
Мешкають у різних місцях проживання, включаючи савани, луки, чагарники, степи, напівзасушливі ліси та півпустелі, а також галерейні ліси й ділянки дощових лісів. Основні особливості всіх місць існування включають стабільні джерела води та певний тип підвищеного місця для сну. Ці спальні місця – зазвичай великі дерева чи скелі. Ситуативно можуть нападати на плантації.
Ці тварини рухливі, проходять кілька кілометрів за один день, щоб знайти їжу. Соціальні групи завжди вночі повертаються до спальних місць. Це, як правило, фруктоїди, але будуть їсти майже все, що їстівне, включаючи траву, листя, бутони, квіти, насіння, яйця, комах та м'ясо.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада готує позов до суду через карантин вихідного дня
Наступна новина Поліція Волині буде складати протоколи на порушників карантину вихідного дня
Останні новини
Схожі новини