«Луцьксантехмонтаж» отримав 75 соток землі від облради в обмін на 40 квартир

«Луцьксантехмонтаж» отримав 75 соток землі від облради в обмін на 40 квартир

Обласна влада отримає від забудовника близько 40 квартир для передачі їх відповідно до квартирної черги інвалідам, ветеранам, спортсменам та іншим потребуючим категоріям населення.

Так, під час чергової сесії Волинської обласної ради, Ігор Палиця у своєму звіті зауважив, що обласній владі вдалось домовитись з забудовником і передати йому дві земельні ділянки в користування  для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Він зауважив, що будинки будуть зведені на вулицях Січова та Залізна, у яких буде виділено 40 квартир для передачі в комунальну власність.

Однак, як уточнили в обласній раді, квартир не 40, а близько 35. Їх кількість вираховується у відсотковому еквіваленті в залежності від загальної площі, що прописується в окремому договорі з забудовником.

Таким чином, голова обласної ради зауважив, що передавши менше ніж гектар землі забудовнику, область отримає безкоштовно 40 квартир. Журналісти вирішили з’ясувати, що це за земельні ділянки та ким виявився цей забудовник.

Отож, на сайті Волиньради можна відшукати інформацію про обидві ділянки. Так, виявилось, що зовсім скоро почнеться забудова ділянки за адресою місто Луцьк, вул. Січова,22. Свого часу це був цілісний майновий комплекс, де діяло Бюро технічної інвентаризації, відділення «Ощадбанку» та інші структури.

Земельна ділянка за адресою: м.Луцьк, вул.Січова, 22

Однак, восени минулого року обласна рада, отримавши на баланс комунальне майно, – виявила вільну земельну ділянку площею 0,57 га, яка знаходиться фактично одразу ж за приміщенням БТІ. Таким чином, Волиньрада оголосила про проведення конкурсу з відбору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Луцьку.

Зрештою, конкурс таки відбувся, а переможцем стало ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», пропозиція якого визнана найкращою.

Саме це підприємство стало переможцем аналогічного конкурсу на забудову ділянки, яка розташована у Луцьку на вулиці Залізна, 33.

Земельна ділянка за адресою: м.Луцьк, вул.Залізна, 33

Проте, цю ділянку, яка знаходиться майже в самісінькому центрі Луцька (поблизу ТЦ «Нова лінія»), почали готувати під будівництво заздалегідь. Зокрема, 26 травня 2017 року Волинська обласна рада прийняла рішення про надання згоди на зміну цільового призначення земельної ділянки у м. Луцьк на вул. Залізна, 33. Разом з тим, було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки площею 0,1775 га (кадастровий номер 0710100000:21:029:0040), яка є власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області. 

Таким чином, одним рішенням сесії було змінено цільове призначення ділянки з «обслуговування адміністративних та господарських споруд» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

Згодом, обласна рада рішенням сесії від 23.11.2017 №16/18 затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Тож невдовзі вже було оголошено проведення конкурсу з відбору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Конкурс завершився 24 січня 2018 року. За результатами проведення оцінки пропозицій конкурсу на участь у спільній діяльності в забудові земельної ділянки у місті Луцьку по вулиці Залізна, 33, переможцем конкурсу визнано ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», пропозиція якого визнана найкращою.

Таким чином, дві привабливі ділянки загальною площею 0,75 га обласна рада передала ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», яке у свою чергу має передати близько 40 квартир у комунальну власність.

Головне фото – ілюстративне.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 6 квітня: долар і євро значно втратили в ціні
Наступна новина Поліцейські оперативно встановили особи зловмисників, які пограбували волинян
Останні новини
Схожі новини