Луцьку не вистачає 30 млн гривень на підняття зарплати освітянам

Луцьку не вистачає 30 млн гривень на підняття зарплати освітянам

Кабінет міністрів повинен додати Луцьку 30 мільйонів гривень після того, як підняв зарплатню працівникам сфери освіти.

Депутатів міської ради просять звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана для отримання необхідних коштів, про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, передає ІА Волинскі новини.

Головний бухгалтер управління освіти Луцької міської ради Ірина Павлюк розповіла, що у Кабміні передбачили підняття зарплати педагогічним працівникам, але коштів не додали. 

«Був розрахунок, ми його подали, але нам не додали освітньої субвенції. Загалом на Луцьк передбачили 238,1 мільйона гривень. Ця сума не забезпечує 100% оплати праці педагогам. Спочатку із міської казни виділили 51,8 мільйона гривень, щоб не створювати соціальної напруги. Потім була ще одна постанова щодо підняття освітянам зарплати за ставку на 10%. Для забезпечення належного освітнього процесу потрібно ще 29,7 мільйонів гривень. Тому просимо депутатський корпус звернутися Прем’єр-міністра України, щоб у Кабміні передбачили необхідне фінансування», - розповіла Ірина Павлюк.

Члени комісії підтримали пропозицію й рекомендують ухвалити звернення до Володимира Гройсмана під час чергового сесійного засідання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському затримали чоловіка із наркотиками за пазухою
Наступна новина У StrikeCity визначили найкращого гравця зими
Останні новини
Схожі новини