Луцьку необхідно більше сотні тролейбусів

Луцьку необхідно більше сотні тролейбусів

Щоб у Луцьку забезпечити перевезення пасажирів за допомогою електротранспорту, необхідно 110 тролейбусів.

Про це 26 вересня під час сесії міської ради повідомив заступник міського голови Григорій Недопад.

За його словами, було дві спроби провести тендер на закупівлю швейцарських тролейбусів, але вони були невдалі, тож тендер оголосять втретє. Кошти, які передбачали у бюджеті на цей транспорт, «зняли». Частину з них «перекинули» на Центр реабілітації учасників АТО.

Григорій Недопад зазначив, що у планах закупити тролейбуси, які можуть долати певні відстані без контакту із мережею, завдяки чому можна забезпечити доїзд до проблемних ділянок.

Депутат Юлія Вусенко додала, що дві фірми, які подались на тендер, не відповідали вимогам. Натомість секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів, що потенційні учасники тендеру відмовились брати участь, адже до них надходило багато дзвінків від журналістів та активістів.

«Хто тільки не телефонував. Залякали інвесторів», – сказав Пустовіт. Радник міського голови Ігор Поліщук підтвердив, що закордонні партнери не готові працювати, коли на них здійснюється тиск, тому не подаються на тендер.

Він додав, що у міську раду надійшла ініціатива поїхати у Швейцарію, щоб протестувати, як працюють їхні тролейбуси, але ніхто з депутатів не захотів цього зробити. «Будуть і тролейбуси, будуть і капремонти доріг, будуть і парки, і сквери, наше місто буде процвітати», – підсумував Поліщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 26 вересня: долар і євро подешевшали
Наступна новина Під стінами Волинської ОДА люди вимагають збудувати нову школу замість аварійної
Останні новини
Схожі новини