Ляшко назвав фейком інформацію про те, що деякі країни можуть не визнавати ту чи іншу вакцину

Ляшко назвав фейком інформацію про те, що деякі країни можуть не визнавати ту чи іншу вакцину
Віктор Ляшко

Інформація про те, що деякі країни можуть не визнавати ту чи іншу вакцину від COVID-19, є фейком.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

“В ексклюзивному коментарі для „Коронавірус інфо“ заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко підкреслив, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію є дійсним, якщо вакцину, яка використовується, затверджено ВООЗ. Ця норма прописана в міжнародних медико-санітарних правилах, яких дотримуються усі держави-члени ВООЗ”, — йдеться в повідомленні.

Ляшко зазначив, що наразі ВООЗ затверджено вакцини виробництва Pfizer/BioNTech (BNT162b2), Moderna (mRNA-1273) та Astra Zeneca/Oxford University;з майданчиками в Індії та Кореї (AZD1222).

“Тому при вакцинації імунобіологічним препаратом Covishield від Astra Zeneca/Oxford University жодних проблем щодо видачі міжнародного свідоцтва про вакцинацію та його подальшого використання не виникатиме”, — наголосив Ляшко.

Ляшко повідомляв, що Україна планує видавати міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19, його у разі необхідності українці зможуть у вигляді безкоштовної довідки отримати “у два кліки”.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина COVID-вакцинація в Україні: за добу щепили 8 928 осіб, а загалом – 62 083
Наступна новина Лабораторію в Рожищенському центрі ПМСД перенесли в краще приміщення
Останні новини
Схожі новини