Ляшко розповів, чи будуть в Україні COVID-паспорти про вакцинацію

Ляшко розповів, чи будуть в Україні COVID-паспорти про вакцинацію
Фото ілюстративне

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що питання можливого введення спеціальних COVID-паспортів, які можуть видаватися після вакцинації від коронавірусу, перебуває на контролі у МОЗ, але поки що не впроваджуватиметься в Україні. 

Про це він сказав у коментарі "РБК-Україна" розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише ТСН.

"В Україні це питання також перебуває на контролі, але поки не впроваджується, оскільки ми ще збираємо додаткову інформацію, яка буде гарантувати те, що вакцинована від COVID-19 особа більше не здатна інфікувати інших людей", - зазначив Ляшко. 

Він пояснив, що більшість країн під час пандемії скористалися ст. 31 Міжнародних медико-санітарних правил і встановили додаткові вимоги для перетину кордону. В Україні, наприклад, вимагають поліс медичного страхування, який покриває лікування від коронавірусу, а також пропонують пройти 14-денну ізоляцію або отримати негативний ПЛР-тест.

Головний санлікар України також зазначив, що після появи вакцини проти COVID-19 деякі країни розглядають можливість вимагати COVID-паспорт про проведення вакцинації замість нинішніх умов. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліція за три дні оштрафувала 13 порушників карантину
Наступна новина Рак молочної залози у чоловіків. Онколог розповів, скільки випадків щорічно виявляють на Волині
Останні новини
Схожі новини