У світі не зафіксовано жодної смерті від COVID- вакцин, - ВООЗ

У світі не зафіксовано жодної смерті від COVID- вакцин, - ВООЗ
Фото ілюстративне

У ВООЗ відреагували на заборону низки європейських країн препарату AstraZeneca та заявили, що станом на 11 березня у світі не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами проти коронавірусу. 

Про це йдеться у заяві організації, опублікованій на сайті 11 березня, пише ТСН.

«Станом на 9 березня від початку пандемії було введено понад 268 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Такі дані надали ВООЗ національні уряди. На сьогодні не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами COVID-19», – йдеться у заяві.

У ВООЗ також наголосили, що попри заборону деякими країнами використовувати вакцину AstraZeneca поки триває розслідування випадків тромбоемболічних випадків, вона може продовжувати вводитися. Більше того у Європейському агентстві з лікарських засобів заявили, що користь вакцини продовжує перевищувати її ризики.

Також зазначається, що глобальний консультативний комітет ВООЗ з питань безпеки вакцин (GACVS) систематично розглядає повідомлення, що стосуються безпеки вакцин, і проводить зустрічі кожні два тижні. Комітет ретельно вивчає нинішні повідомлення з приводу вакцини AstraZeneca. "Як тільки ВООЗ отримає повне розуміння цих подій, громадськість буде ознайомлена з отриманими результатами і будь-якими змінами в поточних рекомендаціях.

До слова, щонайменше дев'ять європейських країн припинили використання вакцини AstraZeneca (деякі повністю, а інші лише окремі партії) до подальшого дослідження препарату. Це сталося після появи даних про утворення тромбів у деяких щеплених і смертельного випадку в Австрії. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не заплановано», – у Луцькраді відповіли на петицію щодо світлофора на вулиці Конякіна
Наступна новина Розшукують безвісти зниклого 46-річного волинянина
Останні новини
Схожі новини