На Волинь привезли 200 доз вакцини проти коронавірусу для дітей

На Волинь привезли 200 доз вакцини проти коронавірусу для дітей

На Волинь привезли чергову партію спеціальної вакцини Comirnaty/Pfizer для дітей від п'яти до 11 років. Наразі 200 доз препарату розподілили у заклади охорони здоров’я області.

Як розповів Суспільному керівник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух, для вакцинації дітей від 5 до 11 років використовують педіатричну форму вакцини проти COVID-19.

Первинний курс складається із двох доз, що вводяться з інтервалом від 21 до 28 днів. Охочі щепити дітей про наявність вакцини можуть дізнатися у сімейного лікаря, з котрим укладена декларація, або звернутися в центр/пункт вакцинації.

"Кожен центр ПСМД (Центр первинної медико-санітарної допомоги – ред.) формує свої потреби у вакцині, залежно від кількості дітей, які ведуть лікарі, кількості декларацій тощо. Далі ці заявки формують і обробляються по всій області і відправляються дані на Міністерство охорони здоров'я, які розподіляють вакцини по регіонах", – додав посадовець.

Юрій Легкодух зазначив, що для дітей віком від 12 років використовують "дорослу" вакцину Comirnaty/Pfizer за схемою – дві дози з інтервалом три-чотири тижні.

Згідно з інформацією на сайті МОЗ, єдиним постійним протипоказанням до щеплення проти коронавірусної інфекції є важка алергічна реакція на компоненти препарату або на першу дозу вакцини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина УГКЦ святкуватиме Різдво у 2023 році 25 грудня. Синод погодив календарну реформу
Наступна новина Помер колишній міський голова Луцька
Останні новини
Схожі новини