Ляшко розповів, куди звертатись батькам, якщо у школі не дотримуються вимог МОЗ

Ляшко розповів, куди звертатись батькам, якщо у школі не дотримуються вимог МОЗ
Віктор Ляшок

Усе про навчання у школах під час карантину: хто залишиться вдома і які нові правила чекають на учнів
протиепідемічні заходи: носіння маски, користування антисептиками, мінімізація пересування по класам і коридорам, вимірювання температури вчителям на вході та інші.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю ТСН.ua розповів, хто буде контролювати те, щоб у школах усього цього дотримувалися та куди звертатися батькам, якщо вони дізналися про недотримання нових карантинних правил у навчальних закладах. 

Як пояснив Віктор Ляшко, сьогодні в Україні контролює дотримання санітарних норм Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів, але за дотриманням цих норм у школі має стежити директор, а у класі - класний керівник.

"Сьогодні контроль за дотриманням санітарного законодавства покладено на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів. Саме вони повинні виходити і контролювати. Це така функція контролю держави. За всім іншим повинен дивитися або класний керівник за тим, що відбувається у класі, директор школи, який відповідальний за дотримання санітарних вимог на території школи", - зазначив головний санітарний лікар країни.

Він також додав, що батьки також повинні цікавитися про дотримання санітарних норм у школах, а оскільки через коронавірус вхід до навчальних закладів їм обмежений, вони можуть запитати про це у дітей. У разі виявлення порушень батьки повинні телефонувати до територіального управління департаменту Державної служби з питань безпечності харчових продуктів.

"Знову ж таки спілкування з батьками, батьків з класним керівником і контроль збоку держави, а також контроль збоку органів  місцевого самоврядування, які є власниками шкіл і інших навчальних закладів і це якраз отой комплекс, який повинен забезпечити виконання протиепідемічних норм. Якщо є порушення, і вони (батьки - ред.) знають про ці порушення, вони повинні телефонувати до територіального управління департаменту Державної служби з питань безпечності харчових продуктів", - наголосив Ляшко. 

Нагадаємо, від 1 вересня в Україні розпочався навчальний рік за новими правилами, викликаними пандемією коронавірусу. Відвідувати заклади освіти зможуть лише діти з тих регіонів, які не потрапили до "червоної зони". Відповідно до правил адаптивного карантину всі регіони України поділяються на чотири зони, в залежності від епідеміологічної ситуації. Йдеться про "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний" рівні 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шмигаль заявив, що до початку жовтня в Україні буде по 3 тисячі хворих на COVID щодня
Наступна новина 10 кращих фото з карантинного Першого вересня в Луцьку
Останні новини
Схожі новини