Ляшко розповів, як зустрічався з першим секретарем Волинського обкому КПУ

Ляшко розповів, як зустрічався з першим секретарем Волинського обкому КПУ
Олег Ляшко в Ківерцях

Народний депутат Олег Ляшко поділився цікавим спогадом про колишнього першого секретаря Волинського обкому Компартії Леонід Палажченка.

Під час робочої поїздки на Волинь, яка відбулася 28 лютого, лідер РПЛ розповів, як у дитинстві зутрічався з Палажченком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Від трусів – до шапки!». П'ять годин з Ляшком на Волині. РЕПОРТАЖ

Леонід Палажченко – один із найвідоміших перших секретарів Волинського обкому КПУ. З 1978 до 1984 року працював на Волині. Кажуть, на Волинь Палажченка відправили у випробування, до цього він трудився на Чернігівщині. Але секретар так звитяжно працював на Західній Україні, що заробив Героя соцпраці. У січні 84-го його переводять назад на Чернігівщину першим секретарем тамтешнього обкому партії.

На ту пору Олег Ляшко, Чернігівщина для якого є рідною, вчився в інтернаті.

«Років 12-ть мав. Поїхав на обласний конкурс пісні, зайняв перше місце. А цей Палажченко, Леонід Іванович, вручав мені подарунки, таку торбу цукерок, пригадую...

Другий епізод - у 86-му. Я був ведучим у музеї в селі Комарівка Борзнянського району. Відкрили музей на місці колишньої попівської хати. Син попа вчився в Петербурзі, приїхав в село і видав там першу в Україні працю Леніна. В попівській (!) хаті стояв станок, де підпільно друкували цю працю, уявляєте? У 86-му році на базі цієї хати відкривають музей, а я був першим його екскурсоводом, мені тоді було 14-ть.

Палажченко та інші посадовці приїжджали музей відкривати, а я їм екскурсію проводив. У мене навіть фото є з того часу. Я з указкою і делегація», - згадує народний депутат.

Палажченко «погорів» на ковбасі, каже. Саме в Чернігові тоді відбулася перша в СРСР революція, яку назвали «ковбасною». Якось «Волга» першого секретаря вдарилася у трамвай, а з багажника випала ковбаса і різні делікатеси. Зняли його з тріском.

«Він помер, жив останні роки під Києвом, у Києво-Святошинському районі. Пам’ятаю, що зняли його в 90-му», - каже Олег Ляшко.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хірург з Волині Валіхновський рятуватиме обличчя добровольця АТО. ВІДЕО
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 4 березня
Останні новини
Схожі новини