«В США ріелтори підняли економіку. Тепер – черга за нами». Як у Луцьку святкували День ріелтора

«В США ріелтори підняли економіку. Тепер – черга за нами». Як у Луцьку святкували День ріелтора

Що означає професія ріелтора? Хто ці люди, які знають кожен закуток міста і в деталях можуть пояснити, чим житло в панельних дев’ятиповерхівках відрізняється від чеського «покращеного» планування? А куці «хрущівки» – від елітних «сталінок»?..

«Ріелтори – це ті, хто щодня розглядає кращі інтер’єри міста, але не має часу завершити ремонт у власному домі», – напівжартома ділились роздумами волинські ріелтори, чекаючи на початок заходу.

У день свого професійного свята, яке відзначають в Україні 9 жовтня, вони зібралися, щоб привітати одне одного. А ще – показати солідарність своєї спільноти.

Такої тісної співпраці, яку демонструють ріелтори, мабуть, немає у жодній професії. Адже мова йде не про поверхневий обмін досвідом чи порадами, а про спільну базу усіх об’єктів нерухомості, з якою може працювати кожен. Така система (вона має назву МЛС – мультилістинг) діє в усьому світі, і волинські ріелтори перейняли її кілька років тому.

Близько сотні місцевих ріелторів, які прийшли на святкування, стали підтвердженням ефективності такої співпраці.

Місце для святкування обрали особливе: міський художній музей. Бо кому як не ріелторам знати, як правильно вибрані стіни можуть вплинути на атмосферу?

«Енергетика нового дому змінює життя людей. Ми не продаємо квадратні метри, ми даємо людям можливість почати нове, краще життя», – ще одна із відповідей на запитання, яку ж місію виконує професія ріелтора.

Ріелтор – це робота, яка поєднує багато професій, а тому треба багато знати і постійно вчитися. У цьому впевнена керівниця Волинського відділення АФНУ Лариса Мусійчук

Відкривала захід знана на Волині ріелторка, керівниця Волинського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Лариса Мусійчук.

«Наша професія потребує багато різних навичок. Ріелтор – це і юрист, і маркетолог, і оцінювач, і психолог. Оформленням документів, різних довідок, зміною місця реєстрації нас уже не здивуєш. Ми навчилися організовувати переїзди, перевезення речей.… Кожному із нас доводилося вирішувати складні нетипові завдання. Але в цьому – наша професія. І головне, що хочу побажати кожному із нас: ні на секунду не зупинятися в розвитку, вчитися і отримувати нові знання», – сказала ріелторка.

Відзначити професійне свято до Луцька приїхали ріелтори з Рівного. На фото – член національної ради АФНУ, ексголова рівненського відділення Олександр Ляшук

Для спільного святкування до Луцька приїхали ріелтори із Рівного.

«Велика людина – та, за якою стоять великі справи. А що стоїть за нами? Сотні, тисячі укладених угод. Але не тільки це. Ми змінюємо життя людей. Змінюємо старі декорації і допомагаємо втілювати мрії та цілі. Свого часу ріелтори США підняли економіку США і сьогодні така ж місія стоїть перед ріелторами України», – зауважив член національної ради АФНУ, ексголова рівненського відділення Олександр Ляшук.

Ріелторка Олена Колодницька була біля витоків ріелторського руху на Волині

«Ріелтор має допомогти швидко і легко вирішити складне завдання – купити чи продати нерухомість. За цим завжди стоять гори підводного каміння, але ми, ріелтори, беремо усе важке і неприємне на себе, і бережемо від цього клієнтів», – розповіла Олена Колодницька.

Нотаріуска Віталіна Грушицька тісно працює із нотаріусами 15 років

Привітати ріелторів із професійним святом прийшли й представники інших професій, насамперед, тих, з якими пов’язані спільною роботою. Серед таких – нотаріуси, архітектори, забудовники, експерти-оцінювачі, адвокати.

«Сьогодні уже говорили про те, наскільки ваша професія – багатогранна і динамічна. Хороший ріелтор має бути хорошим аналітиком, рекламістом, менеджером і навіть хорошим інженером. А ще – хорошим психологом. Бо деколи бувають такі життєві обставини, які нам з вами дуже непросто розгрібати… Пам’ятайте, що ми – нотаріуси – завжди поруч і готові вам допомагати», – сказала нотаріуска Віталіна Грушицька.

Директорка компанії «Волинь-експерт», що займається експертною оцінкою нерухомості, Стефанія Омельчук

«Дивлячись на цей зал, я просто в шоці, які ви дружні. Ми починали працювати разом і за ці роки я бачу, як ви виросли. І головне досягнення, яке вам вдалося – це бути людьми, які себе поважають. І ця повага одне до одного – найголовніша річ, яку не можна ні купити, ні продати. І ще хочу додати. Якщо порівнювати вашу роботу із різними професіями, то можна згадати навіть про священників. Бо ви так само – відпускаєте те, що було раніше і даєте надію на краще», – зауважила Стефанія Омельчук.

Адвокат Віталій Гончарук

«За останніми дослідженнями, людину робить щасливою три речі: навколишнє середовище – те, що нас оточує, матеріальний добробут і здоров’я. Тому хочу побажати, щоб ви реалізували себе у бізнесі, мали хороших  друзів і добре самопочуття», – зі словами привітання виступив адвокат Віталій Гончарук.

Архітекторка бюро «Спецпроект» Тетяна Бідзіля

«Наші професії дуже пов’язані між собою. Ви працюєте із результатами нашої творчості. Ріелтор – це зв’язковий між замовником та архітектором, тому ваша думка для нас особливо важлива. Ми завжди до неї дослухаємося», – сказала архітекторка Тетяна Бідзіля.

Керівниця відділу продажів та маркетингу Будівельної компанії «Інвестор» Ірина Новосад

«Ми маємо позитивний досвід співпраці з ріелторами в Ковелі, і дуже задоволені. Це настільки зручно, коли працюєш з людиною освіченою, компетентною. Те, про що ви згадували – і в питаннях будівництва, і в юридичних моментах, і що найголовніше – завжди вміє знайти підхід до клієнта, зрозуміти і порадити те, що найкраще саме для нього. І нам – забудовникам, і вам – ріелторам дуже важливою є довіра клієнтів. Тому ми маємо зберігати чесність і порядність в професії», – зауважила представниця Будівельної компанії «Інвестор» Ірина Новосад.

«Господиня» місця проведення заходу – директорка художнього музею Зоя Навроцька

«Легше продавати обжите місце, наповнене духом та історією. Наше місто сприяє цьому. Луцьк має таку енергетику та історію, де нерухомість повинна бути дуже популярною», – впевнена Зоя Навроцька.

Окрім обміну привітаннями ріелтори також поділилися результатами роботи волинського відділення АФНУ. Кожен із керівників профільного комітету розповів про досягнення та завдання на наступний рік.

Тетяна Кравець, голова комітету з навчання, розповіла, наскільки важливо тримати кваліфікацію й анонсувала щорічні курси
Ольга Школа, голова комітету із законодавства та юридичних стандартів, розповіла про розроблені разом із адвокатами стандарти договорів
Валерій Мусійчук, голова комітету з інформаційних технологій, розповів про участь волинян у системі взаємодії учасників ринку нерухомості МЛС
Інна Пугач, голова підкомітету з аналітики, розповіла про створену базу даних, у якій – понад 100 об’єктів нерухомості
Ольга Назарук, голова комітету із зв’язків з членами АФНУ, розповіла, що в поточному році до асоціації долучилося 14 нових членів
Олег Патюк, голова Третейської комісії, побажав колегам, щоб між ріелторами ніколи не виникало спірних питань
Олександр Данкін – «гуру» комерційної нерухомості. Закликав колег активніше долучатися до цього напрямку – роботи із офісами та торговими площами
Володимир Редкач, заступник голови Волинського відділення АФНУ, закликав колег ставати все більш публічними, щоб лучани розуміли професію ріелтора і довіряли
Юлія Ковальчук, голова бюджетного комітету, розповіла про благодійність, до якої долучається організація
Світлана Шава, голова комітету захисту споживачів, розповіла про створений список агенцій нерухомості, до яких безпечно звертатися
Такий список надійних ріелторів планують розмістити у ЦНАПі. Це – справжній подарунок місту та лучанам

День ріелтора. Луцьк, 9.10.2019

Текст: Людмила ЯВОРСЬКА

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Торчині на декількох вулицях два місяці відключатимуть електрику
Наступна новина Бетон, мурал і жаба Че. Новий робочий простір студії «PaRtyzan». НА ОФІСІ
Останні новини
Схожі новини