Бетон, мурал і жаба Че. Новий робочий простір студії «PaRtyzan». НА ОФІСІ

Бетон, мурал і жаба Че. Новий робочий простір студії «PaRtyzan». НА ОФІСІ
Арт-директор Антон Масальов та СЕО студії реклами «PaRtyzan» Ірина Жичук у новому робочому просторі компанії

Цієї осені студія реклами «PaRtyzan» перебралася у новий офіс. Там чорні стіни, сірі стільці, а ля радянський килим на бетонній підлозі, книжки, жаба Че Гевара, івент-хол з муралами Калькова і свій дворик, де ще не пахне шашликом. Але скоро буде...

«Ми завжди хотіли бути схожі на крутий ресторан. Не знаю, чому - так. Хтось має собі кумирів, на когось рівняється у професії, а ми просто прагнули, щоб клієнт, який переступив поріг цієї студії, отримав такий же вау-ефект, ніби він зайшов у класний ресторан», - каже СЕО  і співзасновниця луцької студії реклами «PaRtyzan» Ірина Жичук.

Креативна команда  на чолі з Іриною Жичук та арт-директором Антоном Масальовим наповнила ці квадратні метри такими ж креативними деталями. Свій переїзд вони планують відзначити вечіркою. Але «Перший» прийшов раніше. І розповідає, що там є…



Історія компанії. Студію «PaRtyzan» заснували Ірина Жичук та Антон Масальов . Раніше обоє працювали в рекламній агенції. 8 років тому (у жовтні 2011-го) вирішили йти своїм шляхом. Так постала креативна студія «PaRtyzan».

Адреса. Першим офісом студії – була невелика орендована кімната у стінах друкарні на проспекті Волі. Згодом «PaRtyzan» займав приміщення у стінах офісного центру «Гранд Персона». Віднедавна студія переїхала на Лесі Українки, 9.

Дизайн. Дизайн студія «PaRtyzan» розробляла сама. Левову частину робіт виконували працівники студії.

Люди. Сьогодні у офісі «PaRtyzan» працює 15 фахівців, є люди, котрі співпрацюють зі студією реклами на умовах аутсорсингу.


Поява нового офісу студії «PaRtyzan» напочатку пішохідної вулиці Лесі Українки (в районі «Зосі» «Гермесу» та колишньої «Юнони»). Вау-ефект спричинив не тільки офіс із прозорими вікнами, крізь які видно, робочий процес на цікавий інтер’єр, а власне, навіть той факт, що в цьому місці «оселилася» студія реклами. Колись у цих стінах був нічний клуб, згодом інтернет-кафе, де часто збиралися проблемні клієнти, зовсім короткий час – бар.

У «PaRtyzan» кажуть: розраховують, що не так довго лишилося ждати, доки ця частина Луцька наповниться іншим змістом. Тут не буде Центрального ринку. Будуть кав’ярні, цікаві крамниці та офіси. А повз це все постійно рухатиметься потік туристів у напрямку Луцького замку))

«У 2011-му, вирішили спробувати створити свою студію реклами в Луцьку, нічим не ризикуючи. Без жодних вкладень. Просто: зіроу, зіроу… Ми взяли домашні компи, орендували кімнату на 10 квадратів і пробували щось робити. Може, це дивно, але ні разу наш бізнес не був збитковий. Бо ж нічого у нього не вкладали».

 

Фасад – прозорий, через вікна видно і велику люстру, і полиці з книгами і людей, які працюють за ноутбуками. На вході динамічна вивіска, зображення на ній постійно рухається. Біля дверей – мармурова дошка з «вихідними даними». Ірина жартує, що обрали мармур тільки тому, що їм сказали, що це як надгробна дошка, на яку гарантія 300 років.  «Ми вирішили, що 300 років попрацюємо, а потім під нею хай нас і поховають», - жартує Ірина Жичук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За кулісами волинського ПриватБанку, або Туди не беруть за хабарі. НА ОФІСІ

За порогом найперше – килим та диван. Червоний килим з візерунками, що переносять у епоху радянської вітальні, лежить просто на бетонній підлозі. Біля дивану – стіл з журналами та книгами. Поруч на іншому столі стоїть «Кобзар», на обкладинці Шевченко в образі Че Гевари, трохи далі - металеві полиці під стелю, діставатися до яких можна драбиною, що рухається вздовж них.  

Тут навіть Шевченко «на стилі»

Опенспейс «PaRtyzan». Деталі

«Коли ми прийшли в цей офіс вперше і побачили атмосферу того бару, який тут хоч і зовсім недовго, але був до нас, ми вирішили її не змінювати. Все було трохи не так, коли тут був бар, але ми вирішили барну стійку лишити і зробити з неї рецепцію у стилі барної стійки, а столики менеджерів – у стилі бару. Наші дизайнери вже сидять за звичайними робочими столами. Відтак ми часто стикаємося з тим, що люди заходять сюди і думають, що тут кафе чи бар».

Простір офісу студії реклами поділений на кілька зон. Це фактично опенспейс на два поверхи з окремим івент-холом, виробничим цехом та двориком.

В інтер’єрі багато каменю, бетону, металу та сірих з чорними кольорів. Цікаво, що стіни «оголили» до цегли ще попередні орендарі приміщення (коли тут був бар). На правій стіні таким чином можна побачити, що колись там були вікна та двері, тож можна припустити, що одну будівлю просто добудували до іншої, замурувавши вікна. Таким чином ця стіна – шматок давньої історії Луцька. Тепер її розглядати цікаво.

Стіна, яка змушує думати про історію цієї вулиці
«Іноді люди заходять до нас з вулиці і думають, що тут просто класне кафе»
З цікавинок: колекція старих фотоапаратів

Робочі місця на першому поверсі – незакріплені, що може легко перетворювати цей простір в інший.

Тут багато книг. Кажуть, це все, що назбирав «PaRtyzan» за 8 років. Книги – різні, від художніх до мотиваційних. Серед іншого помічаємо книгу-мініатюру луцького журналіста та редактора Василя Простопчука.  Тут хочеться довго роздивлятися колекцію старих фотоапаратів, зібрану арт-директором студії. Стіну, що поруч, прикрасили роботами графіків 20 століття. Це улюблені роботи того ж таки арт-директора.

«Назву «PaRtyzan» придумали задовго до появи студії реклами. «Ми з чоловіком (це луцький маркетолог Микола Жичук, - авт.) працюємо в одній сфері, але на той час – в різних фірмах, тому часто думали і мріяли, як би ми назвали щось своє, спільне. Так придумали назву і логотип. Це було ще за років 4 до появи цієї студії. Тому коли я вже починала з Антоном свою справу, назва і логотип вже були».
Арт-директор студії Антон Масальов вніс у інтер’єр цього офісу трохи свого:
тут його колекція фотоапаратів, добірка робіт його улюблених графіків 20 століття

Скрізь багато Че Гевари. Че Гевара на логотипі. На наліпках. На брендованих блокнотах… В окремій зоні – два робочих стола. Це місця, за якими працює СЕО студії Ірина Жичук та арт-директор Антон Масальов. Обоє є власниками і засновниками компанії. У цій зоні – своє освітлення. Є цікаві лампи, диван, металева полиця з дрібницями на кшталт металевого скорпіона. Цікава деталь – канцелярія на столах у директорів у бляшаних стилізованих військових казанках, в одному з них – барабанні палички.

«Будь реалістом, вимагай неможливого»

Жаба, яка всіх давить))

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Якщо Ілон Маск відкриє щось на Марсі, ми хотіли б завезти туди обладнання». Modern-Expo. НА ОФІСІ

На дошці над столами Ірини та Антона – цитата лідера кубинської революції французькою: «Будь реалістом, вимагай неможливого». У «PaRtyzan» кажуть, що тепер історики кажуть, що цю фразу йому приписували, але саме вона передає суть роботи студії.

Тут же, в акваріумі, «живе» жаба Че. Це домашній улюбленець студії. Жабу подарували «PaRtyzan» на другу річницю від часу створення. Їй уже 6. Тепер тут жартують, що це – та жаба, яка всіх давить.

Нагорі працюють люди, «яких не треба відривати від робочого процесу, бо вони - інтроверти». З горішнього поверху інтер’єр офісу відкривається у всій красі.

Так працюють на другому поверсі
Микола Жичук трудиться, там де «інтроверти»
«Раніше займалися тільки дизайном. Але стикнулися з тим, що людям треба все більше послуг. Дизайн сам собою не повністю вирішує кінцеву задачу клієнта. Тобто ми робимо дизайн, але ми не можемо зробити вивіску. Хтось інший не розуміє нашої ідеї і робить ї неправильно. Тому ми й почали нарощувати потужності з виробництва. Тепер у нас є повноцінний власний цех із виготовлення зовнішньої реклами, де працюють наші майстри. А загалом до нас ідуть і за брендінгом під ключ, який буде займати рік роботи, купу мізків та знань, і просто за візитками».

Студія реклами має свій невеликий виробничий цех. Там кипить робота. Всю продукцію, яку продукує студія, виготовляють тут, тому кипить робота. В окремому приміщенні - друкарська машина, на ній напис: «Зозулька». Так ніжно її охрестили в «PaRtyzan».

Тут, як і скрізь, робочий простір підлаштований під так звану систему 5s. Це означає, що все скрізь підписано для того, щоби потім легко знайти потрібне.

Вони працюють

Інша частина компанії: івент-простір. Повноцінна сцена з повноцінною акустикою та ідеальним світлом навіть для дискотеки. Тут можна робити концерти, дискотеки, вечірки. Навпроти сцени – стіна з муралом художника Андрія Калькова та сходами-сидіннями. Поміж сценою та сходами столики та стільці, як у затишному кафе чи ресторані. Все мобільне, тож місце легко звільнити. Кімната легко може вмістити три десятки людей.

«Ми хочемо самі проводити тут заходити, навчання, здавати його в оренду під різні івенти. По-перше, ми вважаємо, що ця ніша в Луцьку не повністю зайнята. Хочемо робити щось корисне і щоб нас офіс від того був більш транзитним».

Поруч кухня, дизайн якої розробили самі.

Простір можна змінювати за допомогою світла: робити атмосферу вечірньою і концертною, або ж світлою робочою. Світло – улюблена фішка арт-директора Антона Масальова. Коли народ розходиться додому після офіційного завершення робочого дня, каже він, можна вимкнути звичне світло і створити більш затишну атмосферу, в якій легко творити, бо «можна все змінювати».

Івент-хол студії реклами «Партизан»

Студія має власний дворик, він виходить на подвір’я старих будинків, оточений вікнами та балконами. І хоча місця там небагато, проте достатньо для кількох столів та мангалу. Прибирали тут самотужки. Прагнули облаштувати куточок для відпочинку. Тут, поміж стін старих луцьких будівель з вулиці Лесі Українки, ти як в капсулі часу. Вибиває  з цього стану естетична вивіска «PaRtyzan» з підсвіткою на стіні навпроти .

 «Ми бачили спосіб ведення бізнесу в іншій компанії, завжди його аналізували і думали, як би ми зробили по-іншому. Хотіли зробити все круто. Тобто не тільки дизайн чи тільки виготовлення, чи сервіс. Хотіли, щоб наша фірма була схожа на крутий ресторан. Коли людина туди приходить, вона може отримує задоволення і від оточення, і від сервісу, і від продукту, який ця людина споживає».
У дворику

 *    *    *

ОСОБЛИВЕ. У кожній із локацій офісу – спільна деталь: картини з котами. Це авторські роботи Ірини Жичук, вона їх називає іконами. Котообрази на червоному тлі об’єднують простір в одну ідею. Такі полотна навіть у санвузлах.

Тут планують мати на рецепції у стилі бару додатковий бонус для клієнтів і водночас фішку: алкоголь до кави. Щоби за бажання частувати клієнта. Правда, за легендою, улюблений напій Че Гевари – чай мате. Парагвайський чай. Ну, так пишуть)

Картини з котами тут скрізь, навіть у... вбиральні)

Новий офіс студії  «PaRtyzan» – тут, Луцьк, вул. Лесі Українки, 9

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА.

Фото: Ірина КАБАНОВА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «В США ріелтори підняли економіку. Тепер – черга за нами». Як у Луцьку святкували День ріелтора
Наступна новина У Луцьку тролейбуси № 4 і 4а на один день змінять маршрут
Останні новини
Схожі новини