Майстер з Волині виготовив великодній вінок із яєчних шкаралуп

Майстер з Волині виготовив великодній вінок із яєчних шкаралуп

Митець Анатолій Бойко із Володимира, відомий як «Волинським Фаберже», до Великодня презентував новий експонат із яєчних шкаралуп. Композицію майстер розмістив на ювелірній смолі з бурштиновою крихтою.

Як розповів майстер, нова композиція – це пасхальний вінок із 12 різьблених гусячих яєць різного розміру, оздоблених позолоченими елементами та частинками бурштину. У цифру "12", говорить майстер, заклад філософське значення, пише Суспільне

«12 годин, 12 місяців у році, 12 апостолів, тому склад вінок з 12 яєць. Кожне яйце переплутане золотисто-голубим дротом. Є сердечка з бурштину між ними, як символ любові до всього: до ближнього, до народу, до України», – сказав волинянин.

Розмір композиції орієнтовно 30 на 30 сантиметрів. Зі слів Анатолія Бойка, посередині вінка витягнута і закручена таким чином шкаралупа.

«Немає ні початку, ні кінця, і це свого роду про плин часу й безкінечність життя», – каже чоловік.

Анатолій Бойко також додав, що в цій роботі можна прослідкувати лінії трипілля: зигзаги, овали, круги, знаки безкінечності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині та ще в чотирьох областях – масштабні підтоплення. ФОТО
Наступна новина Допомагає на позиціях бійцям: на Волині прикордонники висаджували ліс. ФОТО
Останні новини
Схожі новини