Волинянин виготовив нову роботу із яєчних шкаралуп на честь ЗСУ

Волинянин виготовив нову роботу із яєчних шкаралуп на честь ЗСУ
Фото Суспільне.Волинь

Волинський митець Анатолій Бойко з міста Володимира створив новий екземпляр із яєчних шкаралуп, який присвятив Збройним силам України.

Про це розповів майстер у телефонному коментарі Суспільному.

З його слів, роботу виконав на честь усіх захисників і захисниць, добровольців і військовослужбовців, котрі боронять Україну від російських окупантів.

Читайте також: «Волинський Фаберже» презентував нову роботу

На верхній шкаралупі, каже Анатолій Бойко, можна прочитати зашифроване послання "Слава ЗСУ". Нижня шкаралупа розрізана на дві частини: на лівій півсфері викарбуваний рунічний символ миру та захисту, на правій – символ Мати-берегині.

Основа композиції – це п'ять різьблених шкаралуп із гусячих яєць різного розміру, змайстрованих у техніці "обробка металом по яєчній шкаралупі". Уся робота розташована на підставці з ювелірної смоли з бурштиновою крихтою.

Як зазначив волинянин, нині працювати, як раніше, не вдається, оскільки багатьох компонентів для створення екземпляра з яєчних шкаралуп, немає в наявності в Україні. Каже: замовляти за кордоном виходить дуже дорого, тому використовує залишки матеріалів, які замовляв раніше.

Читайте також: Волинський митець виготовив оберіг для захисників «Азовсталі»

Анатолій Бойко зазначив, що наразі працює над колекцією робіт на військову тематику. "Ще одна робота зараз у розробці, працюю над нею тижнями. Там досить серйозна комбінація. В центрі буде осколок від "Смерчу" чи "Урагану"... Символічна робота", – додав митець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинських пунктах пропуску у черзі на в'їзд – більш як тисяча автівок
Наступна новина У Луцькому районі втопився 67-річний чоловік
Останні новини
Схожі новини