Заслужений майстер з Волині Анатолій Бойко отримав відзнаку

Заслужений майстер з Волині Анатолій Бойко отримав відзнаку

Черговою нагородою вшанували володимирського заслуженого майстра народної творчості, тричі рекордсмена України та світу Анатолія Бойка, який відомий завдяки своїм унікальним виробам із яєчної шкаралупи як «волинський Фаберже».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Володимирської міськради.

Під оплески депутатів, які зібрались на пленарне засідання чергової сесії, почесну міжнародну відзнаку «Посол культурної дипломатії», а також вірчу грамоту Анатолій Бойко отримав з рук міського голови Ігоря Пальонки. Нагороду від міжнародного проєкту «Культурна дипломатія» майстер отримав за сприяння обміну культурними цінностями, співробітництво між діячами культури і мистецтва різних країн та міжнародними організаціями.

Анатолій Бойко таким чином став 28-м послом культурної дипломатії в Європі. Майстер розповів, що уже протягом двох років співпрацює із міжнародними фондами, завдяки чому місто Володимир стає відомим далеко за межами України. Свої роботи він неодноразово виставляв на аукціони, аби потім передати кошти на потреби ЗСУ.

Присутнім у сесійній залі волинський Фаберже презентував кілька своїх нових виняткових робіт з різьбленої та кованої металом яєчної шкаралупи, одна з яких – бурштинове панно із зображенням карти України.

Звертаючись до депутатів, Анатолій Бойко, розповів, що нині його майстерня у Володимирі внесена у туристичні путівники не лише нашого краю, а й всієї Європи. Він також наголосив, що використовує у своїх роботах дорогі матеріали, зокрема позолочений дріт для кування, тому просить фінансової підтримки з бюджету громади у наступному році.

“Я хочу і далі прославляти Володимир, але фінансово робити це стає усе важче”, – сказав насамкінець Анатолій Бойко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На території гаражного кооперативу в Луцьку сталася пожежа
Наступна новина Вже третій водій помер на польсько-українському кордоні
Останні новини
Схожі новини