Майстриня з Волині плете в техніці макраме гамаки-шатра та крісла-гойдалки

Майстриня з Волині плете в техніці макраме гамаки-шатра та крісла-гойдалки

Тетяна Михалік з Грудок — креативна майстриня, яка самотужки освоїла мистецтво плетіння гамаків-шатро, крісел-гойдалок в техніці макраме. У такий спосіб створила десятки авторських робіт, що припали до душі багатьох поціновувачів її таланту.

Сьогодні такий аксесуар є свіжою тенденцією в інтер’єрі будинку, тераси чи саду, який, безумовно, стане родзинкою, бо відповідає тренду на практичність, вирізняється оригінальністю, а головне — виготовлений своїми руками. До прикладу, гамак на кільцях слугуватиме не лише атрибутом відпочинку, але й доповнить вуличний дизайн території, присадибної ділянки. Тоді як крісло-шатро чи гойдалка прикрасять вітальню або стануть зручною опцією на терасі в період теплих літніх вечорів, – пише газета «Полісся».

Гачкування цікавило майстриню з дитинства, але після плетіння серветок, іграшок, килимів та одягу інструмент закинула, так би мовити, до ліпших часів. Однак потяг до прекрасного взяв гору, тож в душі рукодільниці відродилася творчість, потяг до виготовлення функціональних інтер’єрних предметів. Почерпнувши цікаві ідеї з інтернету, Тетяна поєднала естетику з практичністю і… готово. Її вироби набирають мегапопулярності попри те, що створює вона їх всього лише декілька місяців.

У світі дизайну інтер’єру ніщо не залишається незмінним. Іноді лише один предмет здатний змінити весь простір навколо нас. Усе частіше люди звертають увагу на використання екологічно чистих і довговічних та надійних речей, як у даному випадку в’язаних крісел. Гамаковий шнур, з якого вони виготовлені, не витягується, добре тримає форму, м’який на дотик. Плетиво не боїться вологи, не вигоряє на сонці, підходить для відпочинку в кімнаті, саду та терасі.

При оформленні дитячих кімнат стилізую виріб під колишню неньку-гойдалку і він слугує як колиска для маленьких діток. Перша моя робота була не така досконала, як нинішні, проте купили її досить швидко, побачивши фото в інтернеті. Хай там як, але результат кропіткої праці — це продукт в єдиному екземплярі, тож має бути досконалим та неповторним. Нині я покращила техніку плетіння виробів та втілюю в життя найцікавіші ідеї, що у підсумку створюють атмосферу тепла і затишку в оселі чи присадибній ділянці замовників, — розповіла умілиця.

Таке текстильне крісло може кріпитися до стелі, а можна його натягувати на спеціальну металеву стійку. Воно зручно фіксується навіть у приміщеннях, де вмонтовані натяжні стелі. Доповненням до крісла-гойдалки може бути також в’язана гачком подушка.

Леся МІНІБАЄВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «На щиті» додому повернувся Герой з Нововолинська Олександр Наумюк
Наступна новина За Україну загинув 20-річний рожищанин Іван Перій
Останні новини
Схожі новини