Майже 70 кубів лісу з Волині хотіли незаконно вивести у Німеччину

Майже 70 кубів лісу з Волині хотіли незаконно вивести у Німеччину
фото ілюстративне, джерело: stopcor.org

На митному посту Ягодин, що на Волині, попередили спробу протиправного експорту в Німеччину 69 кубометрів паливних дров граба та дуба.

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС. 

Колоті поліна, оцінені експортерами у майже 154 тисячі гривень, перевозили двома транспортними засобами рівненський та житомирський фізичні особи-підприємці.

У пакетах документів, поданих до митного оформлення, містились Сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів листяних порід дерев: дуб, граб, береза.

Відсутність у вантажі березових дров викликала сумнів щодо фактичного, а не задекларованого походження цих матеріалів. До перевірки митники залучили фахівця Любомльського лісового господарства. Його математичні розрахунки довели: із зазначених у Сертифікаті фізичних об’ємів лісоматеріалу неможливо виготовити подану до митного оформлення кількість дров.

Такі дії підприємців кваліфікуються Митним Кодексом України як приховування від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів недостовірних відомостей. Згідно зі статтею 483 МКУ, вони тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предмету правопорушення з його конфіскацією. Тож дрова тимчасово вилучені на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення у справі про порушення митних правил.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасниця «Пігмаліон 3D» відкрила власну студію краси М-studio
Наступна новина Взяли під варту керівника кооперативу компанії, яка розбудовує Луцьк
Останні новини
Схожі новини