120 світлин загиблого на війні волинського фотографа передали в Національний архів

120 світлин загиблого на війні волинського фотографа передали в Національний архів

Фотографії полеглого на війні волинянина Максима Бурди передали Національному архівному фонді України. Там зберігатимуться 120 його авторських світлин. 

Про це розповів Ковельський міський голова Ігор Чайка. 

«Фото тепер зможуть використовувати з будь-якою просвітницькою метою: у ЗМІ, в навчальних підручниках, у документальних фільмах, презентаціях і лекціях, дослідницьких роботах, виставкових композиціях, наукових конференціях і статтях. Це ще одна справа Максима, яку завершили його рідні та друзі, зокрема мама Ірина Максимук та його дівчина Марія Лукашук. За місяць до загибелі 26 січня 2023 року Максим домовився з представниками фонду про передачу своїх фото і навіть встиг частину надіслати. Дорогі люди продовжили його справу, в якій Максим завжди житиме», – написав він. 

Довідково: 

Максим народився на Волині, у місті Ковель. Від початку повномасштабного вторгнення Росії пішов добровольцем на війну. Він був оператором БпЛА у складі третьої окремої штурмової бригади полку Азов. Максим Бурда загинув 26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання під Бахмутом на Донеччині. 30 січня йому мало виповнитись 26 років. 14 березня 2023 року президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно Максима Бурду орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В «Устилузі» чоловік за 500 доларів хотів підкупити інспектора, аби виїхати за кордон
Наступна новина Володимир-Волинську єпархію ПЦУ відвідав митрополит Епіфаній. ФОТО
Останні новини
Схожі новини