Мандрівник з Луцька розповів, як дістався до Антарктиди «автостопом»

Мандрівник з Луцька розповів, як дістався до Антарктиди «автостопом»
Фото ілюстративне (джерело: Вернадський)

Мандрівник з Луцька Віктор-Микола Гаврилюк розповів, що з моменту, коли вирушив у подорож світом пройшло  180 днів. Зараз чоловік перебуває в Антарктиді на станції Академіка Вернадського. 

Про це мандрівник написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«За ці 6 місяців подорожі автостопом, літаками, кораблями, яхтамою та власними ногам подалано понад 20 тис. км. Це 8 країн та 3 континенти, адже зараз знаходжусь в Антарктиді на станції Академіка Вернадського.  Маю велике бажання поділитись з вами всією красою, що довкола нас, всіма враженнями та історіями, що трапились на шляху», – написав Віктор-Микола Гаврилюк.

«Маємо годину повільного інтернету раз на два дні»

«На жаль технічні можливості на станції не дозволяють надіслати вам, хоча б кілька світлин (за хороших умов, маємо годину повільного інтернету раз на два дні). Тому прийдеться чекати повернення на велику землю», – йдеться у повідомленні.

«По переду ще багато викликів та пригод які потрібно подолати. Але немаю жодних сумнівів що все вдасться.  Ще раз дякую всім хто вірив, допомагав та підтримував», – написав мандрівник.

«Мета – створення фільму про роботу науковців і написати книгу про мандрівку»

На своїй сторінці у Фейсбуці офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Володимир Скоростецький розповів, що разом із лучанином Віктором-Миколою Гаврилюком подорожує боєць-доброволець АТО львів’янин Андрій Мочурад.

«Мета їх перебування на шостому континенті – створення документального фільму про роботу українських науковців в Антарктиці, а також – написання книги про тривалу мандрівку через пів планети до її східного полюса», – написав чоловік.

 Під час зв’язку, Андрій Мочурад повідомив, що у доробку документального кінопроекту вже з’явились перші відзняті сюжети. З його слів, місяць тому на станцію прибула чергова сезонна експедиція у складі 26 науковців.

«Наразі, у приміщеннях станції трохи тіснувато, – зазначив Андрій Мочурад. – Адже «Вернадський» розраховано на трохи менше число мешканців, проте всі розмістилися і вже приступили до роботи, яка завдяки полярному дню триває майже цілодобово. Полярні дослідники здійснюють метеорологічні дослідження. В океані спостерігали декілька десятків китів-горбачів. А ми, зокрема, фіксуємо на фото та відео повсякденне життя і роботу наших земляків. Крім того, виконуємо ще одну місію: ми привезли до Антарктиди прапори бойових бригад Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

Андрій Мочурад

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку стартував форум з управління персоналом. ФОТО
Наступна новина «Від трусів – до шапки!». П'ять годин з Ляшком на Волині. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини