Марковані мішки, сортування, спецавтомобіль: у громаді під Луцьком вирішують «сміттєве» питання

Марковані мішки, сортування,  спецавтомобіль: у громаді під Луцьком вирішують «сміттєве» питання

У Боратинській громаді запроваджують нову систему поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ).  Відтепер збір сміття на території громади відбуватиметься за допомогою спеціалізованого автомобіля та маркованих мішків.

Нові механізми та принципи поводження із сміттям регламентуються Законом України «Про відходи», – повідомляють на сайті Боратинської сільської ради.

Наступним кроком стане облаштування майданчиків для сортування сміття. Такі майданчики насамперед будуть розміщені поблизу об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, магазинів, амбулаторії, ФАПів), а також в інших визначених місцях.

На сайті громади, повідомляють, що цей етап впровадження нової системи поводження з відходами слугуватиме для мешканців громади свідомим кроком до роздільного збору сміття. У перспективі – налагодження ефективної системи сортування сміття. Для досягнення цієї мети особливо актуальним сьогодні є формування екологічної свідомості населення.

Жителям громади запропонували декілька  простих порад, які допоможуть налагодити процес утилізації сміття у домашньому господарстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Любешові хочуть заборонити дітям гуляти вночі
Наступна новина Київ замітає снігом. ФОТО
Останні новини
Схожі новини