«Маски замість штрафів». У Луцьку патрульні роздавали засоби захисту перехожим

«Маски замість штрафів». У Луцьку патрульні роздавали засоби захисту перехожим

У Луцьку патрульні на вулицях міста безкоштовно роздавали перехожим засоби захисту – маски та антисептики, які передала одна з громадських організацій. Півтисячі дезінфікуючих засобів і стільки ж масок до кінця тижня розповсюдять на вулицях міста та на карантинних пунктах.

Про це повідомила пресслужба поліції у телеграмі.

Як каже інспекторка Ольга Шмігель, іноді патрульні зустрічають на вулицях людей, які не мають змоги придбати засоби індивідуального захисту чи забувають їх вдома. Звісно, поліцейські в першу чергу наголошують на важливості їх використання, проводять превентивну роботу, роз’яснюють дотримання законодавства, але є й випадки, коли на особливо злісних порушників складають адміністративні протоколи.

У понеділок, 13 квітня, засоби захисту отримали понад сто людей. Здебільшого містяни, які потрапили в поле зору патрулів, були “озброєні” масками. А хто був без засобів особистого захисту, відразу одягав подаровану патрульними. 

“Мета нашої роботи — не штрафувати людей за порушення, а роз’яснити правила й закликати берегти своє здоров’я“, - розказав командир 3 роти Володимир Фарамець.

Один з активістів організації Ігор Алєксєєв розповів, що антисептиками і масками намагаються забезпечити усіх охочих, особливо медичні заклади, соціальні служби, малозабезпечені сім’ї.

“Оскільки патрульні на вулицях безпосередньо контактують з великою кількістю людей, таким чином ці потрібні речі потраплять до тих, хто цього справді потребує“, - каже чоловік.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку почне діяти безоплатний проїзд для медиків
Наступна новина «Дайте нашим хлопцям провести свята з родиною», - начальник ВОУЛМГ
Останні новини
Схожі новини