Масове отруєння у черкаській школі: госпіталізували 51 дитину та вчителя, 11 учнів у реанімації

Масове отруєння у черкаській школі: госпіталізували 51 дитину та вчителя, 11 учнів у реанімації

До лікувальних закладів м. Черкаси сьогодні госпіталізовано 51  учня та 1 вчителя, з них 11 дітей перебуває в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані.

Як пише УНІАН, всього на лінійці було 424 учні. Симптоми захворювання: нудота, запаморочення, головний біль.

Діти стояли на лінійці, коли почали втрачати свідомість. Спочатку впали троє, потім один за одним все більше дітей.

Школярам в інших школах сказали не ходити біля того навчального закладу, де сталося отруєння. Крім того, всім, хто живе поряд з тією школою, радять зачинити вікна.

З метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин.

«Перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично допустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%)», - йдеться у повідомленні.

Лабораторією Держпродспоживслужби м. Черкаси взято проби води з системи централізованого водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Результати досліджень очікуються до 16:00 сьогоднішнього дня.

Окрім того, з 12 години проводиться засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку події, надання допомоги потерпілим. На місці події координацію дій здійснює мобільна оперативна група ДСНС. 
Фото – ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській річці виявили небезпечну інфекцію
Наступна новина Петра Верзуна, якого судять за привласнення майже 9 млн, залишили під вартою. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини