Матча лате в Aroma Kava. Чому лучани «підсіли» на зелений напій

Матча лате в Aroma Kava. Чому лучани «підсіли» на зелений напій

У мережі кав’ярень Aroma Kava з’явився матча лате. Це модний в усьому світі напій, з яким фотографуються топові зірки Інстаграму.

Що це таке?

Матча – це японський чай з молодого листя, подрібненого у порошок. Має яскравий салатовий колір. Японці використовують його для чайних церемоній з 12 століття.

У світі ж чай став популярним лише кілька років тому, коли йому надали «сучасного» вигляду. Зокрема матчу подають у найбільшій мережі кав’ярень Starbucks. Там її готують на зразок кавових напоїв – зі збитим молоком.

У Луцьку теж почали готувати матча лате. Як запевняють баристи, напій доволі популярний.

«Одна пара приходить регулярно і каже, що наш матча лате смачніший, ніж у київських закладах, - переконує бариста Павло.

Як готують матча лате

Матча лате готують за зразком звичайного лате, але в ньому немає кави. По суті це чай з молоком, але зі своїми особливостями.

Для його приготування в чашку насипають дві ложки порошку матча, заливають його 30 мілілітрами гарячої води (стільки ж використовують для приготування еспресо) і збивають. Потім додають збите в піну гаряче молоко. Замість звичайного коров’ячого можна використовувати рослинне – соєве або мигдалеве.

До готового напою можна додати меду. Це робить смак матча лате більш м’яким.

Матча лате – це лише смачний напій?

Попри свою фотогенічність, матча лате купують не лише для інстаграмних фото. Його зокрема люблять прихильники здорового способу життя. Матча додає сил і бадьорості не гірше, ніж кава, але при цьому приносить більше користі. Чай має багато антиоксидантів, що уповільнюють старіння шкіри, а також сприяють схудненню.

Де скуштувати у Луцьку

Спробувати матча лате можна у цілодобових кав’ярнях Aroma Kava, що працюють у Луцьку за адресами:

Вулиця Лесі Українки, 55

Проспект Соборності, 43


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пісні, куліш, реконструкція бою з німцями. На Волині організували повстанський фестиваль
Наступна новина Місяць без мами. Дівчинку, яку волинянка покинула у лікарні, доглядають у Будинку дитини
Останні новини
Схожі новини