Місяць без мами. Дівчинку, яку волинянка покинула у лікарні, доглядають у Будинку дитини

Місяць без мами. Дівчинку, яку волинянка покинула у лікарні, доглядають у Будинку дитини
Скріншот із відео

У луцькому Будинку дитини перебуває новонароджена дівчинка Богданка, яку в лікарні покинула 42-річна жителька села Брани Горохівського району. Немовля набирає вагу і почувається добре.

Про це розповіла керівниця закладу Тетяна Віговська, інформує UA:Волинь.

«Вона потрапила до нас за заявою матері. Дитина себе почуває добре, їсть, поправляється, вона просто дуже маленька. Ми сподіваємося, що мама вирішить свої питання, і дитина повернеться в сім’ю», – розповіла Тетяна Віговська.

Дівчинка народилася 16 серпня. Лікар-неонатолог Галина Яремчук каже: її мати не була на обліку в жіночій консультації, а коли народжувала – була напідпитку. Немовля з’явилося на світ передчасно.

«З вагою 2400 в терміні гестації 36 тижнів. Перебувала в дитячому відділенні тільки через те, що не було можливості переводити дитину на дільницю. Був такий випадок, вона покинула самовільно дитяче відділення. Не сказала персоналу нічого і з’явилася аж через добу», – зазначила Галина Яремчук.

Начальниця служби у справах дітей Горохівської райдержадміністрації Інна Шеремета розповіла: жінка перебуває на обліку у зв’язку зі складними життєвими обставинами. Рік тому її 17-річна донька сама попросила органи опіки забрати її з сім’ї. Тоді Світлану позбавили батьківських прав. Нині члени комісії з захисту прав дітей дали жінці шанс забезпечити умови для перебування немовляти у помешканні.

«Там збираються сумнівні компанії, там немає засобів особистої гігієни для дитини. Немає ні ванночки, ні ліжечка, ні особистого одягу. Немає нічого. Тобто умов проживання в житлі немає, маленькій дитині повернутися немає куди. Вона має можливість відвідувати дитину, будемо бачити, чи вона цікавиться нею. Ну і будемо приїжджати, спостерігати, чи робиться хоча б якийсь косметичний ремонт», – зауважує Інна Шеремета.

Виконувач обов’язків старости села Брани Сергій Киричук розповів: Світлана вживає алкоголь, ніде не працює, не має ні господарства, ні городу. Живе зі співмешканцем. Каже, що дозволяти тут виховувати маленьке дитя не можна.

Немовля матері віддати все можуть за умови, що вона провідуватиме Богданку й наведе лад у хаті. Інна Шеремета каже, що комісія дала їй на це 2 місяці. Інакше Світлану позбавлять батьківських прав, дівчинці знайдуть нову родину.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Матча лате в Aroma Kava. Чому лучани «підсіли» на зелений напій
Наступна новина У Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль «Фронтера». Оприлюднили програму основної сцени
Останні новини
Схожі новини