Матері загиблого бійця з Волині вручили почесний орден сина

Матері загиблого бійця з Волині вручили почесний орден сина

Військовослужбовця Артема Ротмістренка, який проживав із родиною у Підгайцівській територіальній громаді на Волині, посмертно відзначили державною нагородою — орденом «За мужність» III ступеня.

Відзнаку матері полеглого захисника Вірі Ротмістренко вручили 27 вересня в сільради представники Луцького терцентру комплектування та соціальної підтримки, – пише Суспільне.

Указ про присвоєння нагороди солдату за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, президент України підписав 30 травня 2023 року.

Артему Ротмістренку було 37 років. Він народився в місті Харкові. На базі технічного університету «Харківський політехнічний інститут» отримав вищу освіту в галузі комп'ютерних наук та інформаційних технологій, працював програмістом за контрактом.

З серпня 2015 року Артема мобілізували в АТО, де проходив службу до жовтня 2016. Двічі бійця нагороджували медалями, зокрема «За оборону промзони «Авдіївка» та «122 Окремий Аеромобільний Батальйон».

2017 року з мамою і старшим братом Артем переїхав у село Підгайці Луцького району. 21 березня 2022-го його мобілізували на службу у військо. 13 вересня 2023 року в результаті мінометного обстрілу противника захисник отримав важкі поранення в районі села Білогірка на Херсонщині. наступного дня, 14 вересня, боєць помер в ході надання медичної допомоги під час евакуації.

Поховали полеглого військовослужбовця Артема Ротмістренка 20 вересня на місцевому кладовищі у Підгайцях.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зниклого безвісти чоловіка знайшли мертвим
Наступна новина На Волині суд конфіскував деревину, яку намагалися незаконно вивезти в Литву
Останні новини
Схожі новини