Медогляд перед школою. Чи можна його не проходити луцьким учням? Для кого він обов’язковий?

Медогляд перед школою. Чи можна його не проходити луцьким учням? Для кого він обов’язковий?
Фото ілюстративне

Головні освітяни Луцька та Волині розповіли, чи треба буде школярам проходити обов’язковий медогляд перед новим навчальним роком.

Про це йдеться у сюжеті ІА Конкурент.

Через пандемію коронавірусу таку процедудуру батькам доведеться відкласти, розповідає начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна.

«Міністерство освіти нам роз’яснює, що раз на рік дитина повинна проходити такий профілактичний огляд. Проте це не обов’язково має бути до 1 вересня. Лікарі навіть рекомендують, якщо дитина народилася у червні, то проходити медичний огляд саме в той період, а не як у нас звикли – перед новим навчальним роком. А в період карантину ніхто точно не відмовить дитині відвідувати школу, якщо вона не пройшла медогляд», – каже Людмила Плахотна.

Із її слів, якщо відвідувати лікарів саме так, то можна буде уникнути нескінченних черг в поліклініці, а отже – не дати коронавірусу поширюватися.

Однак деяким учням пройти медогляд таки доведеться. Це діти, які йдуть до 1 класу, і ті, які переходять з однієї школи в іншу.

В обласному центрі Волині кажуть: чекають вказівок від міністерства.

«Ми чекаємо скерування наших медиків і чекаємо рекомендацій від МОН і МОЗ. Звісно, якщо буде продовжуватися карантин, то які довідки?» – каже качальниця управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко.

Нгадаємо, у Нововолинську медогляд для дітей перед школою взагалі скасували. Там за кожним закладом освіти закріплять сімейного лікаря, який у вересні у самій школі проводитиме огляд дітей.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку скасували міжнародний джазовий фестиваль
Наступна новина Луцьк уже об'єднали з Княгининком, Заборолем та Жидичином
Останні новини
Схожі новини