Медведчук втік з-під домашнього арешту

Медведчук втік з-під домашнього арешту
Віктор Медведчук. Фото «Економічна правда»

Голова політради «Опозиційної платформи-За життя» Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. В Офісі генпрокурора ZN.UA підтвердили цю інформацію, але тоді ще неофіційно.

За даними джерел видання, учора, 26 лютого, Генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом. Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було.

Достовірність цієї інформації ZN.UA неофіційно підтвердив один із непрофільних заступників генпрокурора. Оскільки він не має процесуального відношення до справи Медведчука, він відмовився дати офіційний коментар.

Телефони генпрокурора Ірини Венедиктової не відповідали. Проте журналісти написали їй письмові звернення із проханням підтвердити інформацію офіційно.

Як пізніше повідомила «Українська правда», Ірина Венедіктова таки підтвердила, що Медведчук залишив свій дім.

«Поліція не підтверджує і не спростовує. Адвокати кажуть, що він боїться за своє життя, але залишається в Києві. Ми, нажаль, не здійснюємо охорону. Але зробимо все, щоб притягнути його потім до відповідальності», - розповіла вона.

Водночас втечу Медведчука підтвердив Антон Геращенко.

«Перевірено. Я це підтверджую. Зрадник України Віктор Медведчук втік з домашнього арешту. Коли ми переможемо, знайдемо того суддю, який вирішив зняти з нього браслет і ТРО Києва заговорить з ним по душам. Зі зрадником Медведчуком буде складніше, якщо його зараз не спіймають, то решту життя він проведе в Росії разом з Януковичем. До речі, Медведчук точно знав, що буде повномасштабне вторгнення, і тому Оксана Марченко поспішно втекла з України через Білорусь», – йдеться у його дописі.

При цьому адвокатка Медведчука Лариса Чередніченко у коментарі «Суспільному» сказала, що він «перебуває у безпечному місці у Києві».

Нагадаємо, один з провідних проросійських політиків в Україні підозрюється у низці тяжких злочинів проти національної безпеки. 8 жовтня Медведчуку вручили нову підозру - у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації. Він перебував під домашнім арештом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі прощалися з Героєм
Наступна новина У Луцькій громаді заборонять продаж алкоголю
Останні новини
Схожі новини