Мешканці Луцького району скаржаться на приватні облгази

Мешканці Луцького району скаржаться на приватні облгази
Фото ілюстративне

Хвилю обурення серед населення викликала інформація про чергове підвищення ціни на газ напередодні опалювального сезону – до 17 гривень за кубометр блакитного палива.  

До Луцької районної ради надходять масові звернення з цього приводу, – повідомляє пресслужба установи.

Як відомо, у червні ціна природного газу зросла на 50% - із 6,99 грн до 11,59 грн за куб без врахування вартості доставки. У липні відбулося ще одне підвищення – на 10% до 13,13 грн за кубометр без врахування доставки.

«Вже є інформація, що напередодні опалювального сезону ціна газу зросте до більш як 17 гривень за кубометр. Люди в розпачі! Це торкнеться усіх, в першу чергу смертельно вдарить по соціально вразливих верствах населення: пенсіонерах, малозабезпечних родинах», - розповів радник голови Луцької районної ради, депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко.

За його словами, здорожчання газу призведе також і до збільшення ціни на альтернативне паливо – дрова і торф.

«Якщо раніше кубічний метр дров можна було придбати за 300-400 гривень, то вже зараз ціна перевищує тисячу гривень, а із таким космічним подорожчанням газу дрова будуть вартувати півтори-дві тисячі за куб», - наголосив Юрій Ройко.

Крім того, радник голови райради вважає, що центральна влада хоче зняти із себе відповідальність, адже формування тарифів покладені на органи місцевого самоврядування, а якими будуть тарифи, якщо вони на 80% складаються із вартості енергоносіїв.

До слова, це вже не перша хвиля обурення на діяльність приватних облгазів. Навесні мешканці Луцького району вже скаржилися на те, що їх дурять газовики, адже у платіжках, які надходять від «Волиньгазу» не вказана фактична кількість спожитого газу. Тоді шляхом нескладних математичних підрахунків споживачі з’ясували, що мають сплатити за майже вдвічі меншу кількість газу, ніж фактично використали.

Зважаючи на ці факти Луцька районна ради та Юрій Ройко, як депутат Волинської обласної ради, готують звернення до Президента, Кабміну, Верховної Ради, аби припинити тарифне знущання над населенням та накласти мораторій на підвищення вартості газу на початку опалювального сезону.

 Читати також: У Городищенській громаді стартували жнива


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинський хочуть перейменувати: питають думку громади
Наступна новина На Волині мотоцикліст збив 11-річну дівчинку, вона - у лікарні
Останні новини
Схожі новини