Ми готові святкувати за новим стилем, – глава ПЦУ про Різдво 25 грудня

Ми готові святкувати за новим стилем, – глава ПЦУ про Різдво 25 грудня

Глава ПЦУ Епіфаній вважає, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня.

Більшість помісних православних церков святкують Різдво за григоріанським календарем. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ZIK.

“Якщо церква побачить, що більшість православних християн на Україні готові сприйняти те, щоб святкувати за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем”, — сказав Епіфаній.

За його словами, більшість помісних православних церков святкують Різдво за григоріанським календарем. “І ми можемо робити це у майбутньому, якщо це буде сприйматися українським народом”, — підкреслив глава ПЦУ.

Разом з тим він зазначив, що більшість українців відзначає це свято на початку року, і важко уявити, скільки потрібно часу, щоб змінити існуючий порядок.

Нагадаємо, митрополит Луцький та Волинський Михаїл відреагував на лист, який йому адресували прихожани Православної церкви України щодо із пропозицією провести ще одне різдвяне богослужіння – 25 грудня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі хочуть встановити євроконтейнери та закриті майданчики для сміття
Наступна новина На Волині зменшили кількість субсидій, але збільшили їхній розмір
Останні новини
Схожі новини