«Ми не обіцяємо, ми робимо». Як компанія «УЛФ-Фінанс» надає авто у лізинг. ІНТЕРВ'Ю

«Ми не обіцяємо, ми робимо». Як компанія «УЛФ-Фінанс» надає авто у лізинг. ІНТЕРВ'Ю
Антон Грисюк – начальник департаменту продажів Західного регіону компанії «УЛФ Фінанс»

Купівля транспорту у лізинг набирає все більшої популярності. Це зручно: вибрав авто, уклав угоду із компанією, заплатив аванс, забрав машину і все – можна нею користуватись. Протягом визначеного договором терміну сплачуєш гроші і по завершенню договору стаєш власником автівки.

Компанія «УЛФ Фінанс» спільно із комплексом WEST AUTO HUB планують співпрацювати та надавати замовникам такі послуги. 

Співпраця WEST AUTO HUB і «УЛФ Фінанс» дає можливість вперше в Україні взяти у лізинг авто, яке було в користуванні. Раніше така можливіть була тільки з новими машинами.

Більше про особливості оформлення автівки у лізинг розповів Антон Грисюк – начальник департаменту продажів Західного регіону компанії «УЛФ Фінанс».

 –  Розкажіть про компанію. Як довго вона працює?

 – Компанія «УЛФ Фінанс» надає послуги лізингу з 2013 року. Вже з 2017 року ми входимо в найбільшу бізнес-структуру України – групу компаній ТАС. Працюємо у всіх регіонах України, окрім тимчасово окупованих територій і анексованого Криму.

Досить плідно і успішно співпрацюємо у Луцьку зі всіма автосалонами: у нас підписані з ними договори про співпрацю.

 – Що ж таке, власне, лізинг?

 – Якщо простими словами, то лізинг – це користування. Люди беруть техніку, користуються нею, платять за це гроші і по закінченню дії договору отримують її у власність. 

 – Яку техніку можна замовити через лізинг у вашій компанії?

 – Нині ми фінансуємо нові та б/в транспортні засоби, зокрема, легкові, комерційні, вантажні. Також спецтехніку, до прикладу, трактори, навантажувачі тощо.

Фінансуємо й обладнання, зокрема і медичне. Ось недавно ми профінансували апарат МРТ у приватній лікарні Маріуполя, де лікуються наші бійці.

 – Яку техніку люди найчастіше беруть у лізинг?

 – Структура портфеля розподілена наступним чином: 80% – новий транспорт і обладнання, 15% – вживаний, 5% обладнання, зокрема і медичне. 

Читати також: Спецтехніка з-за кордону: плюси, мінуси і допомога фахівця

 – Чому краще брати авто у лізинг, якщо є банківський кредит? Чи, можливо, лізинг дає якісь переваги?

 – Лізинг на сьогодні – це легше, простіше, ніж банківський кредит. Особливо актуально це для фізичної особи, зважаючи на нестабільність банківської системи. У нас менший пакет документів, ніж у банку, лояльніший підхід до оцінки клієнта, ризиків у клієнта-фізособи менше, тому що транспортний засіб до моменту погашення лізингу належить лізинговій компанії, він не є власністю клієнта.

 – Отже, людина вирішила взяти авто у лізинг. Скільки часу займає оформлення документів?

 – З моменту подання заявки до моменту прийняття рішення по фінансуванню – 3 дні. Все дуже швидко. Ми не обіцяємо, ми так працюємо. Ми можемо зробити експрес-оцінку клієнта за 15 хвилин. Для цього ставимо певний перелік запитань. 

 – Яка мінімальна передоплата?

 – Мінімальний аванс – це 30%. Хоча загалом мінімальний відсоток може варіюватися залежно від клієнта і ситуації. Тривалість виплат може сягати п’яти років.

 – Є якісь інші платежі?

 – Ні. В цьому, власне, і ще одна перевага лізингу перед кредитом. Замовник, крім авансу, не тратить більше ні на що гроші. Всі інші витрати, такі як реєстрація, нотаріус, пенсійний, лізингова компанія бере на себе. З додаткових платеєжів є комісія. Замовник це все виплачує протягом періоду дії договору.

 – Які документи потрібно мати з собою, аби оформити авто у лізинг?

 – Для фізичних осіб це паспорт та код чоловіка і дружини, довідка про доходи. Хоча, може бути без довідки про доходи, але тоді буде вищий аванс і трішки інші умови.

Варто зауважити, що є важливий стоп-фактор. На момент закінчення дії договору лізингу вік транспортного засобу має бути не більше 13 років. Згідно цього може бути різний період фінансування по лізинговій програмі.

 – Змоделюємо ситуацію: до WEST AUTO HUB звернувся клієнт, аби через вашу компанію взяти авто у лізинг. Він не лучанин. Це не є проблемою? 

– Нам географія не важлива. Головне, аби це не був Крим і тимчасово окуповані території.

  – А хто робить оцінку автомобіля?

 – Якщо автомобіль не новий – то незалежний експерт, який несе відповідальність за свої дії. Тоді й клієнт впевнений у якості авто. 

Читати також: Все про авто у телефоні: компанія WEST AUTO HUB запустила мобільний додаток

 – На яких умовах людина їздить на авто, взятому у лізинг?

 – У людини підписаний договір, згідно з яким лізингова компанія бере на себе певні зобов’язання. Взявши від людини тільки аванс, купити їй той транспортний засіб, який вона вибрала, поставити його на облік, застрахувати, передати клієнту по акту прийому-передачі. Після цього клієнт користується машиною згідно договору та визначеного часу користування.

 – Отже, дія договору завершується, клієнт усе оплатив. Що далі робите ви?

 – Коли дія договору завершується, ми зобов’язані згідно того ж договору зняти транспортний засіб з реєстрації на користь людини, з якою у нас підписана угода. Ми видаємо клієнту повний пакет документів, і він по місцю проживання звертається в Сервісний Центр МВС, де за 510 гривень і за один день ставить автівку на облік.

Що важливо, страховку оплачує лізингова компанія. Страхування є двох типів: КАСКО і «цивілка». Цивілка така, як у всіх, згідно закону України. КАСКО – в залежності від страхової компанії. Також ми маємо перелік акредитованих страхових компаній, з якими працюємо. 

– Які бувають форс-мажори? Якщо людина не до кінця виплачує суму чи йдуть затримки в щомісячних платежах?

 – Ми просто забираємо машину, оскільки людина не виконала умови договору, і після закінчення договору машина є власністю лізингової компанії. Правда, можлива пролонгація договору.

– Чи якось відрізняється процедура для купівлі спецтехніки? 

 – Процес покупки однаковий для всіх транспортних засобів, єдине, що по спецтехніці трохи інша процедура реєстрації.

 – Які є варіанти розрахунку?

 – Переважно ми працюємо виключно з гривнею, відповідно до законодавства України. Але маємо кілька варіантів розрахунку. Перший – виключно гривня. Другий – гривня з прив’язкою до курсу євро. Третій – гривня з прив’язкою до курсу долара.

Договори з прив’язкою до валюти зазвичай підписують юридичні особи, які мають валютну виручку.

 – Який має бути дохід фізичної особи, щоб взяти в лізинг машину вартістю 10-15 000 доларів?

 – Достатньо навіть мінімального доходу. Головне, щоб людина не мала негативної кредитної історії, щоб вона та її близькі не були фігурантами кримінальних справ та щоб вона отримувала офіційну заробітну плату і працювала більше півроку постійно. Правда, тоді відсоток авансового платежу буде інший. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Класти цеглу? Цього мало. Ми намагаємося продавати якісний сервіс», – Андрій Разумовський. ІНТЕРВ’Ю
Наступна новина У Луцьку розпочинаються літературні зустрічі до фестивалю «Фронтера»
Останні новини
Схожі новини