«Ми не заперечуємо, що ми частина Руської церкви», - речник УПЦ МП на Волині

«Ми не заперечуємо, що ми частина Руської церкви», - речник УПЦ МП на Волині
Антимінс, який благословив Патріарх Кіріл (фото: Фейсбук)

В УПЦ МП на Волині відреагували на публікацію Волинської єпархії ПЦУ щодо знайденого антимінсу, який благословив московський Патріарх Кіріл.

Про це у коментарі «Першому» розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.

Нагадаємо, у Волинській єпархії ПЦУ заявили, що в одній церкві, яка нещодавно перейшла доПЦУ, знайшли антимінс (священний плат), який благословив московський Патріарх Кіріл. У Волинській єпархії ПЦУ заявили, що це – «ще один доказ для тих наших краян, які досі залишаються в Московському патріархаті. Доказ, що їх обдурюють».

Натомість у прес-службі УПЦ МП на Волині із таким висновком не погоджуються. 

«Це ніяк не є доказом того, хто чим керує. Тому що ми ніколи не казали і не претендували, що ми є автокефальна церква. У нашому статусі це записано, і в інших документах, що ми є самокерованою частиною з правами широкої автономії Руської церкви. В цьому немає нічого дивного і новини теж ніякої немає. Чому вони там дивуються, я не розумію», – пояснив Олег Точинський.

«По-друге, нехай вони тоді візьмуть всі ті антимінси у тих храмах, де вже перейшли в ПЦУ і так далі і повернуть нам, тому що в нас є така інформація, що вони на цих антимінсах служать і нікому там нічого ніде не муляє і не свербить», – заявив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відомий шоумен дасть благодійний концерт
Наступна новина У Луцьку перекриють центральні вулиці міста
Останні новини
Схожі новини