На Волині знайшли доказ, що УПЦ МП очолює патріарх Кіріл, – ПЦУ. ФОТО

На Волині знайшли доказ, що УПЦ МП очолює патріарх Кіріл, – ПЦУ. ФОТО

В одній з церков, яка нещодавно перейшла з підпорядкування УПЦ МП в ПЦУ, знайшли антимінс (священий плат), який благословив московський Патріарх Кіріл.

В Управлінні Волинської єпархії ПЦУ заявили, що це – «ще один доказ для тих наших краян, які досі залишаються в Московському патріархаті. Доказ, що їх обдурюють».

*         *         *

«Нещодавно, в одному з храмів, який вийшов із МП, долучившись до ПЦУ, виявлено антимінс (освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих, обов’язковий для звершення Божественної Літургії)» - повідомили в єпархії.

«На цьому антимінсі зазначено: «По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла [не митрополита Онуфрія – наголошують у єпархії ПЦУ] священнодействован Нафанаилом епископом Волынским и Луцким…»

На антимінсі було також зазначено, для якої церкви передали цю святиню. З етичних міркувань на фото приховали назву села. А також номер і дату видачі.

Антимінс видали у 2017 році. На ньому – цифра 23, що може свідчити про те, що їх масово передавали з Москви в Україну, і, зокрема, на Волинь.

«Напис «По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла» якраз і свідчить про те, хто в УПЦ МП є справжнім предстоятелем, очільником. Це – не митрополит Онуфрій, а патріарх Кіріл» - пояснив прес-секретар Волинської єпархії ПЦУ, протоієрей Віталій Собко.

  

     *          *          *

У повідомленні Волинської єпархії йдеться:

«Антимінс є черговим доказом, що ієрархія УПЦ (МП) вводить в оману своїх вірних.

Відомо, що Російська Православна Церква прагне утримати під своїм впливом громадян України. Утримати якомога більше людей і якнайдовше. Звісно, сказати відверто про справжні наміри вона не може, адже для українців, що стільки століть були жертвами російської імперської політики, вони неприйнятні.

Заради того, аби дезорієнтувати, обманути простих парафіян, РПЦ, зокрема, називає свою частину Українською Православною Церквою, переконуючи, що вона самостійна і незалежна. Духовенство МП нерідко підкреслює: наш Предстоятель не в Москві, а в Києві.

Але дедалі більше вірян прозрівають, одержують докази того, що це лише одна з тез російської пропаганди для втілення чергової окупації. На жаль, агресорові допомагають немало й українських запроданців, яничарів.

Доказ промовистий. І хай його оприлюднення допоможе зробити відповідні висновки всім, хто раніше ще сумнівався та вагався».

Читати також: «Ми не заперечуємо, що ми частина Руської церкви», - речник УПЦ МП на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин виграв 250 000 гривень у «Лото-забаві»
Наступна новина На Волині два села хочуть приєднатись до Ковеля
Останні новини
Схожі новини