«Ми не зупиняємось, якщо треба – перекриємо дороги», – батьки учнів 13-ї луцької школи

«Ми не зупиняємось, якщо треба – перекриємо дороги», – батьки учнів 13-ї луцької школи
Школа №13 міста Луцька

Батьки учнів луцької загальноосвітньої школи № 13 у понеділок, 17 лютого, пустили своїх дітей на уроки. Бітьки і діти відмовилися від пропозиції міської влади навчатися в інших закладах міста.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, 31 січня батьки не пустили дітей на навчання. Зі слів голови піклувальної ради Наталії Гаврилової, причина, з якої батьки оголосили протест, – відсутність належних умов у закладі освіти. Школа, з її слів, аварійна і потребує добудови.

В управлінні освіти Луцької міської ради пообіцяли забезпечити навчання учнів із школи №13 в навчальних закладах №3, 17 та 19.

Однак після двотижневого карантину батьки привели дітей до школи. 

«Нам дуже близько. Ми живемо на території цього району, нам дуже близько до школи. В мене маленька кнопочка. Нам зручно прийти, прогулятися, привезти дитину і забрати. Категорично я не хочу, щоб дитина ходила в іншу школу», – каже мама учня луцької ЗОШ № 13 Ольга Політило.

Нагадаємо, 31 січня батьки не пустили дітей на навчання. Начальниця міського відділу освіти сказала, що інші школи міста готові прийняти на навчання учнів 13 ЗОШ.

Керівниця міськвідділу освіти Зіновія Лещенко показала звернення міськвиконкому до обласної ради щодо включення 13-ї школи до програми розвитку опорних та великих шкіл на умовах співфінансування. Каже: чекають на відповідь.

«Вона повинна функціонувати. І зараз вийшла постанова Кабміну, де серед об’єктів, які треба добудувати до кінця 2020 року, які можна ініціювати перед відповідними інституціями, ми подали корпус 13-ї школи. Бо не важливо, коли воно буде добудовано, важливо почати. Буде початок – обов’язково буде завершення», – запевнила Зіновія Лещенко.

Батьки учнів школи писали листи у Міністерства освіти та соцполітики, представникам місцевої влади і в столицю, каже голова піклувальної ради Оксана Гаврилова.

«Ми розпочали акцію, аби привернути увагу і щоби почався діалог в управління освіти і у міській раді. І почали нас слухати, тому що ми втомилися від відписок. Надалі діти в школу будуть ходити. Але ми не зупиняємось. Якщо потрібно – підемо перекривати дороги. Будемо стукатись», – розповіла Наталія Гаврилова.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В обмілілому Світязі миють автомобілі, – місцеві мешканці
Наступна новина У Луцьку в мікрорайоні Вересневе через аварію не буде води
Останні новини
Схожі новини