Треба повернути міністерство лісу, –  Володимир Бондар у Луцьку

Треба повернути міністерство лісу, –  Володимир Бондар у Луцьку

Щоб повноцінно визначати майбутнє лісової галузі та ефективно працювати, лісівники повинні мати своє Міністерство, а не бути залежними від Міністерства аграрної політики та Міністерства екології і природних ресурсів, вважає в. о. голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Про це він розповів на 2 етапі IV з’їзду лісівників України у Луцьку 14 березня.

За словами Бондаря, розподіл функцій, відповідальності та повноважень щодо їх галузі серед різних органів заважає ефективно працювати. Наприклад, проблеми створює екологічна інспекція.

«Контроль за всім, що відбувається в лісі, здійснює профільне Мінстерство і підпорядкована йому екологічна інспекція. Ви знаєте роботу цієї структури на місцях. В окремих випадках це нагадує рекет, коли приходить перевіряючий і вимагає “вирішення” тих чи інших питань за те, щоб був підписаний необхідний документ. Я вважаю, що із цим ми теж повинні боротися», - пояснив посадовець.

Бондар розповів про те, що лісівники повинні повернути собі суб’єктність у цій галузі,зокрема право законодавчої ініціативи.

«Держлісагентство на якомусь етапі втратило право законодавчої ініціативи. Наші ініціативи, бачення та напрацювання розбиваються об стіну нерозуміння на всіх рівнях. Які б чудові ініціативи ми з вами не готували, вони якимось чином нівелюються», – пояснив він.

«Я вважаю, що на цьому з’їзді нам пора чітко і конкретно постивти питання про повернення суб’єктності лісовій та переробній галузі. Якщо не ховатися за словами, ми повинні повернути Міністерство лісової та переробної політики. Коли ми будемо самі писати, визначати та відповідати за формування цієї політики, тоді можна буде звинувачувати лісівників (у проблемах, – ред.) Але я переконаний, що тоді ми розробимо стратегічні і тактичні кроки, зможемо вивести цю частину економіки на такий рівень, який дасть можливість і сплачувати дуже серйозні податки, вирішувати соціальні проблеми, допоможе ефективніше підтримувати лісові господарства півдня і сходу, дасть відповідь на ключові питання цієї галузі», - переконаний Володимир Бондар.

Також він хоче втілення змін щодо статусу лісової охорони: «Функцію лісової охорони потрібно підвищити в статусі та передати на рівень наших територіальних управлінь, щоб одні структури займалися господарською діяльністю, інші структури професійно, чесно, конкретно займалися функцією лісової охорони. Тоді ми не будемо це плутати та будемо мати професійний підхід в усіх напрямках».

Такі ініціативи делегати з’їзду підтримали одноголосно. Зокрема створити Мінстерство закликав і голова громадської ради при Держлісагентстві Василь Масюк: «Потрібне Міністерство лісової політики. В даному випадку Міністерства аграрної політики та екології не виконують цих функцій ефективно».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Кожен день молюся і дякую Богу за Марину», – Порошенко розповів на Волині про свою дружину
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 14 березня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини