«Ми вибрали Україну, але це вже громадянська війна» – переселенець у Луцьку не хоче воювати на Сході

«Ми вибрали Україну, але це вже громадянська війна» – переселенець у Луцьку не хоче воювати на Сході

Переселенця з Горлівки, який переїхав до Луцька разом зі своєю дружиною у 2014 році, забирають  в армію. Чоловік відмовляється приймати присягу, бо вважає війну на Сході громадянською і не хоче  воювати проти своїх шкільних товаришів і сусідів.

Про це розповіла  на своїй сторінці у Фейсбуці дружина призовника.

«Вчора, 23 листопада, в 7.20 до нас у двері постукав хамовитий представник воєнкомату і не просто вручив повістку на медогляд, він з напарником відконвоювали мого чоловіка Ваню Кіптілого в військкомат і буквально за півдня у нього був пройдений медогляд в міській лікарні. Після чого йому вручили повістку цим же числом (23 листопада) і додому його не відпустили», – написала Валентина.

«Увечері їх в місцевій казармі забули погодувати. Мені вдалося передати йому теплий і змінний одяг і найнеобхідніше. Вранці ми з іншими шокованим родичами призовників були під військкоматом, намагаючись з'ясувати, що  відбувається і з якого часу наші хлопці стали мало не ув'язненими. Ніхто не мав права залишати казарму, все приміщення під наглядом, і питали, коли буде другий (обласний ) медогляд», – йдеться в дописі.

«Чула від матерів інших хлопців, кого лікарі удостоїли честі оглянути, що вся суть медогляду звелася до прохання підняти руки, погойдатися на п'ятах, доторкнутися пальцем до кінчика носа. І це весь медогляд. А для мого Вані  вирішили і цього не проводити. Просто, без коментарів. А потім їх повантажили в автобус близько 12 дня і просто вивезли на вокзал. А там поїзд на Київ, електричка на Васильків», – зазначила жінка.

«У поїзді від чоловіка вимагали підписати рапорт, що він хоче служити, готовий дати присягу і у нього не було струсів мозку. Він відмовився, служити він не хоче, тому що, хто не знає, ми з Горлівки. І тут моральна дилема набагато складніша ніж може здатися. Ми були не згідні з новим режимом Донбасу і поїхали в 14 році, вибравши сторону України. І зрозумійте, це вже громадянська війна, і в братовбивстві мій чоловік брати участь не хоче, за що я його дуже поважаю», – йдеться  в дописі.

«Ми просто хочемо жити і не заважати жити іншим - це принцип нашої сім'ї. Тому від присяги він також відмовляється, він не готовий йти зі зброєю проти своїх шкільних друзів і сусідських хлопців. Далі, струсів мозку у нього було два і це на жаль не вигадка для укосу. Не знаю, як на нього будуть тиснути за цей рапорт, і що за підписаний папірець йому можуть зробити.  Загалом, будемо вирішувати через юристів, я за свою кохану людину буду битися до останнього», – написала жінка.

Нагадаємо, що 24 листопада біля Волинського обласного військового комісаріату зібралися родичі призовників, які блокували автобус із , що прямував на залізничний вокзал.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шукають водія «євроблях», який втік після ДТП. ФОТО
Наступна новина Лучан попереджують про погіршення погоди і ожеледицю на дорогах
Останні новини
Схожі новини