«Ми все тут змінимо. І ці атракціони зокрема». Заступник голови ОДА  - про луцький парк

«Ми все тут змінимо. І ці атракціони зокрема». Заступник голови ОДА  - про луцький парк

На Волині готуються втілити кілька великих проєктів у луцькому парку. Зокрема, йдеться про заміну старих, ще радянських, атракціонів, будівництво льодової арени на місці іподрому та реконструкції колишнього приміщення ФСТ «Спартак» під сучасний спорткомплекс.

Про масштабні плани на зміни в луцькому заступник голови Волинської ОДА Андрій Ярмольський розповів в інтерв’ю для «Першого».

За його словами, у Волинській ОДА спільно з мерією вже працюють над проектом льодової арени, що має постати на території іподрому в парку.

«Тут є перспектива не тільки збудувати арену, а й розвинути нові види спорту. Скажімо, фігурне катання, хокей. Буде якась і комерційна складова, послуги для людей, бо вона має себе якось обслуговувати. Зараз пишеться програма, як ця арена має розвиватися, на яких рівнях мають бути змагання. Це реально оживить місто. Тут же поруч реалізується і цей об’єкт. На місці колишнього «Спартака» (споруду над Стиром торік передали на баланс луцької ДЮСШ, - авт.) буде сучасний спортивний центр. Ми хочемо, аби це все працювало в комплексі», - зауважив Андрій Ярмольський.

Нагадаємо, у Луцьку хочуть реконструювати приміщення колишнього спортивного комплексу «Спартак», що на вулиці Глушець, 20 та добудувати там спортивно-тренувальний центр за понад 257,72 млн грн.

Будуватимуть об’єкти коштом держави за умови співфінансування з бюджету громади.

«Частково проекти фінансуватиме територіальна громада, частково - держава. А далі є інше. Держава інвестує в інфраструктуру. Далі ж справа за управлінням об’єкту. Частину майна може утримувати ДЮСШ, наприклад, частину можуть здавати в оренду якимось приватним клубам, які будуть розвиватися», – каже він.

Також Ярмольський запевнив, що в планах змінити атракціони в парку. Деталі не розголошують. Обіцяють презентацію найближчим часом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Те, що ви знали 8 років, тепер побачив весь світ», - міністр оборони звернувся до ЗСУ
Наступна новина На Волинь завезли стадо благородних оленів вирощених у Литві
Останні новини
Схожі новини