Михаїл хоче Михайлівську площу у центрі Луцька

Михаїл хоче Михайлівську площу у центрі Луцька
Фото із сайту міської ради

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл ініціює створення у центрі Луцька майдану на честь Архістратига Михаїла.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, у міськраді попередньо погодили ідею встановлення пам'ятника Архангелу Михаїлу на перетині вулиць Градний Узвіз та Лесі Українки.

Митрополит Михаїл звернувся до виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта.

«Недавно облаштований сквер на стику вулиць Лесі Українки та Градний узвіз потребує, на нашу думку, подальшого вдосконалення. Віддавна ця частина міста мала сакральне значення. З одного боку тут ще з ХІІІ ст. зводилися церкви, монастирі. З другого боку довго функціонувало кладовище з капличкою (діяла з середини XVII ст.).

Зберегти й закріпити пам’ять про релігійну складову цієї місцевості потрібно, встановивши у новому сквері скульптуру Архістратига Михаїла, а майданчик назвати Михайлівською площею», – вважає керуючий єпархією.

У єпархії пояснили, що образ Архістратига Михаїла актуальний завжди, а нині він набуває особливо символічного значення.

«Як зазначено в Новому Завіті, Архістратиг Михаїл – верховний командувач Божого війська супроти нечистих сил. За християнською традицією, також захисник воїнів. Крім цього, високопреосвященний нагадує, що в кожного з нас є свій ангел-охоронець, тож спорудження пам’ятника очільникові наших охоронителів – чудовий вияв вдячності лучан», – вважають у єпархії.

«Хай це буде місце не лише зустрічі, відпочинку, але й нагадування, що через ангела-охоронця Господь оберігає людину й поза храмом», – додають у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як в Україні переноситимуть робочі дні у 2021 році
Наступна новина Коронавірус у школах Волині. Скільки учнів та вчителів захворіло
Останні новини
Схожі новини