Міненерго ініціює припинення приватизації Волиньторфу

Міненерго ініціює припинення приватизації Волиньторфу

Міністерство Енергетики України ініціює припинення процедури приватизації державного підприємства "Волиньторф".

Про це розповіла Суспільному голова профспілки підприємства Аліна Базарнова.

Про це йдеться в офіційному листі-відповіді, який 3 листопада надійшов до профспілки.

Міненерго звернулося до Кабміну з пропозицією дати доручення Фонду держмайна України підготувати проєкт акту щодо припинення приватизації "Волиньторфу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПодатківці «заганяють» бізнес Волині в тінь, – Волиньрада.

Щоб зупинити приватизацію до урядовців неодноразово зверталася не лише профспілка, а й Волинська обласна рада і місцеві органи самоврядування. "Думка держави міняється. Ніби, планують виключити з переліку об`єктів, які підлягають приватизації та передати у керівництво Міністерства енергетики України", – зазначив у коментарі секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик.

За словами Аліни Базарнової, нині на держпідприємстві працюють 300 волинян. Твердим паливом "Волиньторфу" опалюється 600 установ області. З початку року підприємство реалізувало понад 75 453 тонн палива для усієї України.

Нагадаємо, на початку вересня на зустрічі з керівником регіонального відділення Фонду державного майна України по західних областях Волинська ОВА наполягала на виключенні "Волиньторфу" з переліку об'єктів на приватизацію. 7 вересня члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ ініціювали чергове звернення до Кабміну з вимогою виключити ДП з переліку об’єктів малої приватизації та передати його в управління Міністерства енергетики України.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 35-річний волинянин під час війни вирішив запустити салют
Наступна новина Чи вимикатимуть в Луцьку опалення через потепління
Останні новини
Схожі новини