Мін'юст анонсував приватизацію першої в'язниці. Стартова ціна — 220 мільйонів

Мін'юст анонсував приватизацію першої в'язниці. Стартова ціна — 220 мільйонів

Міністерство юстиції спільно з Фондом держмайна планують виставити на аукціон Ірпінський виправний центр у селищі Коцюбинському, що під Києвом. Стартова ціна об'єкта становитиме понад 220 мільйонів гривень. Ця тюрма може стати першим закладом, який продадуть у межах програми «Великої приватизації в'язниць».

Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції України, пише Громадське.

Так, виставити на приватизацію в'язницю збираються в середині лютого. Нові власники зможуть використати територію для приватних цілей — побудови бізнес-центру, логістичного комплексу або житлової забудови.

Державна установа «Ірпінський виправний центр» розташована в самому центрі селища Коцюбинське — усього за 6 км від столичної станції метро «Академмістечко». В'язниця перестала працювати за призначенням у серпні 2019 року.

Навіщо продають в'язниці?

«Великий розпродаж в'язниць» ㅡ програма Міністерства юстиції, за якою продають законсервовані тюрми, що вже не працюють, або в'язниці в поганому стані, які звільняють спеціально для продажу.

Мін'юст очікує, що приватизація «законсервованих» в'язниць позбавить державу збитків, забезпечить надходження до бюджету, а також дозволить будувати нові виправні центри за європейським зразком.

Загалом у межах «Великої приватизації в'язниць» Мін'юст планує виставити на аукціон майно 35 тюрем. 

«Кожен із цих закладів, розташованих по всій території України, уже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», — зазначили у відомстві. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я проходив співбесіду і стажування», - новий помічник Поліщука про те, як потрапив на цю роботу
Наступна новина На Волині у 131 школі діти навчаються дистанційно через негоду
Останні новини
Схожі новини