Місія мами – захист дитини: луцькі аніматори працюють над новим мультфільмом

Місія мами – захист дитини: луцькі аніматори працюють над новим мультфільмом

Луцька анімаційна студія "Імаго" створює мультики, щоб відволікти українських дітей від тривожних думок під час війни. Нині працюють над новою роботою, яку назвали "Місія мами – захист дитини".

Про це розповів Суспільному режисер та аніматор Леонід Тивонюк.

"Цей мультфільм розповідає про те, як поводитися мамі і дитині, коли переїжджає з місця на місце, як поводитися мамі, щоб не травмувати свою дитину. Тому, що спокій мами – це спокій дитини", – говорить режисер.

У мультику, над яким зараз працює луцька студія, герої та декорації зроблені з фетру. Сценарій написав киянин Дмитро Шостак.

"Я просто написав відеоряд до готової інструкції. Як могла би виглядати подорож мами і дитини в потязі, в автобусі. Мій текст редагувала, спрямовувала інший психолог Катерина Павленко", – розповів сценарист.

Зі слів Леоніда Тивонюка, на початку повномасштабної війни анімаційники з усієї України об'єдналися в "Графічний батальйон", щоб допомагати українцям своєю творчістю. Вже створили п'ять волонтерських анімаційно-психологічних мультфільмів.

Усі мультфільми "Графічного батальйону" редагує головна психологиня проєкту з Одеси Катерина Павленко. Вона каже, що анімація повинна заспокоїти глядача за допомогою тілесних технік, руханок, дихальної гімнастики та арттерапія.

Анімаційні ролики тривалістю 1-2 хвилини можна безплатно переглянути та завантажити у мережі.

Читайте також: У Луцькому замку пройшов благодійний захід «Амбасадор дитинства». ФОТО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Водій BMW був п’яний: деталі смертельної аварії у Луцьку
Наступна новина На всіх фронтах захищати країну: як працює один з найбільших волонтерських центрів у Луцьку
Останні новини
Схожі новини