Місцеві ради будуть визначати години продажу алкоголю

Місцеві ради будуть визначати години продажу алкоголю

Українські міста та села зможуть регулювати, у які години в магазинах дозволяється продаж алкогольних напоїв.

Про це написав народний депутат Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці у Facebook. «Верховна Рада підтримала законопроект 3149, який дає право міським радам самим визначати режим продажу алкоголю в капітальних магазинах і торгових центрах. У запропонованій редакції під покаранням мається на увазі адміністративний штраф порушникам. Наскільки це буде ефективно, як інструмент боротьби, скоро перевіримо в Києві».

У самому законопроекті зміни сформульовані таким чином: «Сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного  господарства) у визначений згідно їх рішення час доби».

Раніше Вищий господарський суд скасував заборону продавати алкоголь вночі в Києві, а Київрада проголосувала за заборону продавати алкоголь у МАФах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Марс на Землі: чому Східну Європу покрив помаранчевий сніг. ФОТО
Наступна новина Концертні майданчики країни. Луцьк
Останні новини
Схожі новини