Луцькрада вдруге звернулася до президента і ВР з прохання заборонити діяльність упц мп

Луцькрада вдруге звернулася до президента і ВР з прохання заборонити діяльність упц мп

26 квітня під час чергової сесії Луцької міської ради депутати ухвалили рішення "Про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату".

Про це інформує Суспільне.

Рішення підтримали одноголосно. "За" проголосували 36 обранців.

Як зазначили у пояснювальній записці до проєкту рішення, депутати просять президента і Верховну Раду у найкоротші терміни прийняти відповідні зміни до законодавства України та заборонити діяльність УПЦ МП в Україні.

Нагадаємо, 11 квітня під час засідання сесії Волиньради 54 депутати проголосували за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області. 19 квітня таке ж рішення ухвалили у Нововолинській громаді. 21 квітня за заборону виступили також депутати Володимирської міської ради. На сесії вирішили припинити право постійного користування земельними ділянками Свято-Успенському кафедральному собору, управлінню Володимир-Волинської єпархії Української Православної церкви, а також громаді Свято-Миколаївської церкви.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин Анатолій Лучко розповів про службу в Прип’яті і Чорнобилі та ліквідацію аварії на ЧАЕС
Наступна новина На Волині в чоловіка виявили бутулізм
Останні новини
Схожі новини