Місцеві вибори: СБУ заявила про викриття російських ботоферм у Києві та Запоріжжі

Місцеві вибори: СБУ заявила про викриття російських ботоферм у Києві та Запоріжжі

Служба безпеки України заявила про затримання в Запоріжжі та Києві організаторів російських ботоферм, які намагалися вплинути на електоральні настрої українців. Загальна вартість їхньої техніки сягає понад один мільйон гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ, пише Громадське.

Фахівці спецслужби встановили, що ботоферми створювалися для «впливу на електоральні настрої українців» перед місцевими виборами. Як стверджує СБУ, куратори цих ботоферм поширювали фейки, спрямовані на розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганду сепаратизму.

Затримані «організатори» створювали та продавали фейкові віртуальні акаунти для поширення неправдивих новин в Україні. Для цього вони використовували SIM-картки різних операторів та спеціальне телекомунікаційне обладнання. 

Загалом вартість вилученого обладнання складає більше мільйона гривень. Досудове слідство у справі триває.

Що таке ботоферма?

Ботоферми — це компанії, які масово створюють несправжніх користувачів соцмереж і від їхнього імені пишуть тисячі коментарів. Боти можуть дуже активно впливати, наприклад, на хід політичної кампанії, змінювати думку користувачів соцмереж на певну проблему або тему. Також вони можуть задавати свій порядок денний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому зоопарку нові жителі - пара сервалів
Наступна новина З'їзд законний, – «Слуга народу» про захід в університеті
Останні новини
Схожі новини