У Луцькому зоопарку нові жителі - пара сервалів

У Луцькому зоопарку нові жителі - пара сервалів
Фото «Суспільне.Волинь»

Цими вихідними Луцький зоопарк поповнився новою парою ссавців родини котячих - сервалами.

Тварин надали на перетримку до луцького звіринцю з дружнього львівського "Лімпопо", - розповіла Суспільному директорка зоопарку Людмила Денисенко.

"Практика обміну тваринами між дружніми зоопарками не нова", - каже Людмила Денисенко. Зоопарки не мають можливості купити тварин, тому часто обмінюються. На таких умовах у Луцькому зоопарку вже 5 років живуть тигри.

Сервали потрапили до звіринцю через те, що був вільний вольєр, який підходив для цих тварин, тому вони тимчасово оселилися тут. Усі вольєри, які будуються у Луцькому звіринці за власно зароблені гроші, - розповідає директорка. Цього року планують збудувати новий вольєр для павичів.

Після приїзду тварини вже адаптували до нової оселі, - розповіла директорка звіринцю. Самець виходив зі сховку погуляти вольєром. Самка виходила вночі, оскільки ці тварини звикли вести нічний спосіб життя. Ссавці походять родом із Африки. У дикій природі сервали живуть серед боліт та очерету. Полюють на гризунів, птахів та жаб. Мають довгі ноги, великі вуха, та забарвлення, як у гепардів. 

Сервали від їжі не відмовляються на новому місці проживання. Це хороша ознака, що їм тут комфортно, - каже Людмила Денисенко. До їхнього раціону входить - курятина та яловичина.

Тварини перебуватимуть у Луцьку впродовж 2-3 років.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Час подумати про Волинь». Володимир Бондар представив команду партії «За майбутнє» на Ратнівщині
Наступна новина Місцеві вибори: СБУ заявила про викриття російських ботоферм у Києві та Запоріжжі
Останні новини
Схожі новини