«Митницю вчергове очорнили через зареєстровані в Литві автомобілі», - Кривіцький

«Митницю вчергове очорнили через зареєстровані в Литві автомобілі», - Кривіцький

Впродовж двох останніх місяців наростає хвиля інформаційного ажіотажу навколо автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення». Не оминула ця лавина інсинуацій, маніпуляцій, а іноді й відвертої брехні і Волинську митницю.

Мережу Інтернет та сторінки Facebook заполонили надумані звинувачення, радикальні заклики та провокативні повідомлення про обставини, які насправді не мають статусу об’єктивних фактів.

«Активісти однієї з громадських організацій, зокрема, для особистих репутаційних вигод і розширення своєї мережі, заявляють про намір вчиняти перешкоди для роботи митників у пунктах пропуску через державний кордон України. Підставою своїх акцій вони називають інформацію Міністерства закордонних справ України «Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією» від 26 квітня 2018 року», - повідомляє начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Що стосується теми інсинуацій, свою позицію стосовно автомобілів з іноземною реєстрацією митниця неодноразово офіційно озвучувала перед громадськістю. В тому числі на засіданні Громадсько-консультативної ради платників  податків Волинської області.

Ця позиція полягає в неухильному виконанні вимог чинного законодавства та у розумінні необхідності врегулювати його прогалини в конституційний спосіб. Тобто шляхом внесення змін у нормативно-правове поле, що є компетенцією Верховної Ради України.

Стосовно провокативних заяв та фейків, посадові особи Волинської митниці  у межах своєї компетенції постійно вживають заходів із належного виконання вимог законодавства з питань державної митної справи, безпечного проходження митного контролю та уникнення черг у пунктах пропуску.

«Налагоджена належна взаємодія з відповідними підрозділами органів охорони державного кордону з метою забезпечення громадського порядку в зонах митного контролю», - підкреслив Віктор Кривіцький.

Довідково: лист Міністерства закордонних справ України від 26 квітня 2018 року № 51/14-549/1-1289 інформує Міністерство внутрішніх справ України та ДФС України про особливості оформлення довіреності на право користування службовим автомобілем для іноземних громадян, які працюють у литовських компаніях.

Зокрема, громадянин України, який офіційно працевлаштований у литовській компанії (навіть у тих випадках, коли це відбувається дистанційно, без перебування на території Литви) та використовує автомобіль з литовською реєстрацією, повинен мати дозвіл на працевлаштування у Литві та зареєстрований трудовий договір з литовською компанією, яка надала цю довіреність на користування транспортним засобом.

Такі вимоги містяться  у пункті 5 ст.. 57 Закону Литовської Республіки «Про статус іноземців».

Читайте також: Керівник Волинської митниці спростував чутки про «перешкоди» для авто на єврономерах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький «Велодень-2018» з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Наступна новина У ФК «Волинь» прокоментували сенсаційну заяву Авакова про договірні матчі. ОНОВЛЕНО
Останні новини
Схожі новини