Митрополит Павло (Паша Мерседес) каже, що виїхав до Молдови

Митрополит Павло (Паша Мерседес) каже, що виїхав до Молдови

Намісника Києво-Печерської лаври, митрополита Павла, відомого як Паша Мерседес, затримали для перевірки на кордоні в Чернівецькій області. При ньому були три ікони, але священослужитель запевняє, що вони не мають історичної цінності та були куплені в іконній лавці.

Про це пише Громадське.

Першим про затримання митрополита Павла (Петро Лебідь) повідомив портал «Інформаційний потік». Повідомили, що священнослужитель намагався вивезти церковне майно, а документи на його супровід виписав собі сам.

Офіційного повідомлення про затримання митрополита від правоохоронців не було. За даними джерела «Української правди» у правоохоронних органах, Лебідь перетнув державний кордон України з Молдовою наприкінці вересня, а служби контролю до його багажу зауважень не мали.

Намісник Києво-Печерської лаври також відреагував: у відеозверненні підтвердив, що його справді затримали на кордоні до Молдови та протримали шість годин на митному контролі.

На прохання уточнити інформацію щодо цієї людини в Держприкордонслужбі в черговий раз наголосили «Українській правді», що не мають права розголошувати інформацію щодо третіх осіб.

61-річний митрополит заявив, що перетинав кордон у Чернівецькій області в супроводі інших священослужителів, оскільки йому необхідно було «пройти діагностику». Він розповів, що спершу правоохоронці пропустили всіх, а потім попросили паспорт назад.

Читайте також: На Волині збудували церкву релігійної громади, якої не існує в селі

«Нас завели до якогось гаража. Кожен відкрив свою валізу, я це зробив із радістю, тому що я ввожу до України, до Лаври, але нічого ніколи не вивозив з України [...] Довго нас мурижили, поки все перевірили», – сказав митрополит. Він запевнив, що ікони, які виявили правоохоронці, не мають ніякої історичної цінності та були куплені в іконній лавці.

«Попросили в СБУ, чи хто там, сфотографувати ці ікони. Пізніше я їх благословив, подарував їм по шоколадці, по календарю, зробили спільне фото для молитви, і нас пропустили [...] Ще раз кажу, у нас нічого не було», –  розповів митрополит.

Він заявив, що цією інформацією до нього знову хочуть прикувати увагу. Митрополит також поскаржився, що отримував повідомлення від людей, які раділи, що його скоро «притягнуть до відповідальності».

Довідка. Митрополит Павла – намісник Києво-Печерської лаври, колишній депутат Київської міської ради від «Партії регіонів». Отримав у ЗМІ прізвисько «Паша Мерседес», зокрема через те, що журналісти не раз фіксували, як він сідає в різні моделі автівок марки Mercedes. Митрополит також відомий низкою конфліктів із журналістами. Так, наприклад, лише торік під час пожежі в Києво-Печерській лаврі він заважав фільмуванню події журналістами телеканалу «Магнолія-ТБ». Тоді правоохоронці порушили справу про перешкоджання журналістській діяльності.

Читайте також: На Волині просять заборонити московський патріархат


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школі Луцька замість квітів на День вчителя збирають гроші на безпілотник
Наступна новина Волинські поліцейські брали участь у звільненні Лиману
Останні новини
Схожі новини