СБУ здійснює перевірку в Києво-Печерській Лаврі. ФОТО

СБУ здійснює перевірку в Києво-Печерській Лаврі. ФОТО

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

Про це повідомляє пресслужба відомства.  

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Зазначені заходи проводять для:

  • недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»;
  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. У своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», – йдеться в повідомленні СБУ. 

Зазначимо, що на фото, яке опублікувала пресслужба СБУ, помітно намісника Києво-Печерської лаври, митрополита Павла, відомого як Паша Мерседес. Нагадамо, в жовтні його затримали на кордоні при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей.  61-річний митрополит тоді заявив, що перетинав кордон у Чернівецькій області в супроводі інших священослужителів, оскільки йому необхідно було «пройти діагностику». Він розповів, що спершу правоохоронці пропустили всіх, а потім попросили паспорт назад.

Читайте також: Тероборонівці запитали настоятеля Києво-Печерської лаври, який повертався з відпочинку, «Чий Крим»?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де сьогодні на Волині не буде світла. ГРАФІК ВІДКЛЮЧЕНЬ
Наступна новина На Волині ще одна парафія доєдналася до ПЦУ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини