Митрополитові Михаїлу дали нову посаду в ПЦУ

Митрополитові Михаїлу дали нову посаду в ПЦУ
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

На засіданні Священного Синоду ПЦУ митрополита Луцького і Волинського Михаїла призначили керувати новоствореною комісією з питань монастирів та чернецтва.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської єпархії ПЦУ.

«До його наступного засідання владика має подати пропозиції щодо персонального складу комісії. Добре відомо, що в нашій єпархії напрацьовано чималий досвід у відновленні старих і спорудженні нових обителей, налагодженні монашого життя», – зазначають у пресслужбі.

Окрім того, виконувачем обов’язків голови щойно створеного синодального видавничо-просвітницького управління призначено священника Івана Сидора – клірика Київської єпархії родом із Горохова.

Читати також: Відомого священника з Волині нагородили орденом

«Управління нашої єпархії давно чекало, що з’явиться такий підрозділ, бо маємо чималі напрацювання і в цій галузі, тому готові ділитися досвідом. На жаль, наші проєкти довгими роками не розглядались у патріархії УПЦ КП, тож надіємося, що в ПЦУ становище зміниться», – кажуть у єпархії.

Заступником голови богословсько-літургічної комісії став єпископ Кропивницький і Голованівський Марк (Левків), випускник Волинської духовної семінарії Київського патріархату, якого волиняни пам’ятають як першого ігумена відродженого Жидичинського монастиря.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Кабміні розповіли, як можна буде працювати без трудових книжок
Наступна новина Верховна Рада перейменувала місто Переяслав-Хмельницький
Останні новини
Схожі новини