Відомого священика з Волині нагородили орденом. ФОТО

Відомого священика з Волині нагородили орденом. ФОТО
Священик Іван Сидор. Фото - з сторінки у Фейсбуці

Священика Івана Сидора, який родом з Волині, відзначили державною нагородою – орденом «За заслуги ІІІ ступеня».

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Для мене надзвичайно символічно, що Указ Президента України Петра Порошенка про цю нагороду підписаний 20 лютого 2019 р. – у 5-ту річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Переконаний, що і дзвони Михайлівського монастиря і не проста участь кожного українця в революції Гідності і мученицька смерть наших Героїв – все це не було марним», – коментує нагорододу Іван Сидор.

«Для мене, як священика, впродовж всього мого життя здавалося фантастикою і містикою, що українські православні Церкви об’єднаються та ще й отримають Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха. Це звершилося! Завдяки нашій єдності і однодумності.

Вірю, що здоровий глузд переможе і дзвонити у дзвони Золотоверхого ми будемо тільки з нагоди свята, а не з причини страху і насильства», – додав священик.

Свою нагороду він присвятив також і всім студентам Київської православної богословської академії, які допомагали тоді 4 години поспіль роздирати небо Києва перемагаючим звуком дзвонів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський просить Юлію Тимошенко бути арбітром на дебатах. ВІДЕО
Наступна новина «Головне - не дороги і будівництво, а розворушити людей» - голова Дубівської громади. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини